Vinterväder

Som vanligt var det lite vemodigt att stänga stugan för sin vintervila. Hade vi kunnat hade den fått vara tillgänglig hela vintern. Det kräver ju dock att vägen dit plogas regelbundet och det blir alltför dyrt. Inför påsk plogas den upp och vi kan öppna igen och se fram mot ett nytt trekvarts år! Som vanligt togs julpyntet ner och påskduk och fejkpåskliljor är framtagna och väntar på oss och våren!
 
 
Men det är ett tag kvar än och vintern verkar bara ha börjat. Det varnades för snöoväder inför min varannanveckas resa till Östersund, så jag lade om planerna och åkte dit en dag tidigare. Hade en hel del snö på hemvägen ändå, men än värre var det igår när jag hade turerna upp till Kramfors och Härnösand. Har sällan varit med om värre. Blåst, väldigt ymnigt snöfall och bara ca -5, så det blev rejält halt, och emellanåt kanske bara 10 meters sikt.
 
Trafikolyckorna och lastbilar som inte kom uppför backarna stod som spön i backen. Eller kanske rättare; de blockerade backarna. Både uppför och nedför. Hamnade i en kö i denna nedförsbacke där en lastbil fick sitt släp före sig eftersom det inte gick att bromsa och vägen var hal. Tog med sig en släpvagn samt att en bil som var tvungen att köra in i skogen för att inte köra in i lastbilen. Hade ändå tur för några minuter bakom mig kolliderade två lastbilar och vägen var sedan avstängd i flera timmar. Jag behövde bara sitta i en halvtimma!
 
Bild lånad från ST.nu
 
I morse var ovädret borta och ersattes av kallt och soligt väder. När jag skjutsade Kim till tåget i morse hade vi -20, nu närmar det sig -30. Tur att vi kan vara hemma och elda!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0