Skithustankar och så

Mycket pågår i våra huvuden nu. Funderingar om många olika saker. När vi ska pensionera oss, vad och hur folk tänker i olika lägen och hur vi ska ta oss an denna sista del av renoveringen av vårt hus.
 
Det vi har kvar att renovera är hallen på övervåningen med tillhörande trappa/trapphus dit upp. Hur det ska se ut har jag fullt klart för mig. I många stycken är det ett mycket mindre projekt än flera av de andra vi har gjort i det här huset. Ändå känns det jobbigt. Vet inte om det är åldern som börjar ta ut sin rätt eller om vi bara börjar krokna rent allmänt.
 
Det känns ändå viktigt att både komma igång med det och att färdigställa det hyfsat fort.
 
Det har funnits en skrubb där uppe som byggts runt en trappa upp till vinden. Trappan hjälpte killarna som renoverade badrummet oss att ta ner i våras, och satte in en utfällbar trappa i hallen i stället.
 
Skrubben är tänkt att bli en toalett. I julas, när alla var här, användes faktiskt skrubben som precis det. Den portabla toan vi använde under badrumsrenoveringen ställdes dit och det visade sig att vi var många som tyckte att det var bra med ett alternativ. Nog med skitsnack....
 
Nu har vi faktiskt börjat tömma hallen och riva.
 
 
Under masonitskivorna fanns en brädvägg.
 
 
 
Väggarna är borta och det är förberett för både avlopp, vatten och el sen tidigare.
 
Hallen blev väldigt stor helt plötsligt och såklart dyker det upp tankar i huvudet om annat som går att göra med utrymmet....men det vi behöver är en ytterligare toalett, så är det . Men utformningen kommer att bli annorlunda.
 
Toan är ju bara en del, om än jätteviktig, i det hela. Sen ska resten av väggarna, det är både masonit och pärlspont där, rivas ner. Detsamma i taket, det syns nu, både masonit och pärlspont. Och det värsta, golvet. Vi måste ju kunna passera, eftersom vi sover på övervåningen.Och har vardagsrummet där uppe också.  Det måste tas bort, läggas nytt. Det löser sig....nog.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0