Verkligheten

Det är där jag är nu; den riktiga verkligheten. Den med snöoväder, regn på det och så en massa bilkörande i eländet.
 
Men i två veckor har verkligheten sett annorlunda ut
 
 
 
 
 
 
 
 

Sista kvällen

Nu är vi faktiskt där! Dit vi drömt om att komma nu i ca nio månader. Nej, ingen bebis som är på gång, men väl en efterlängtad resa.
 
Sista kvällen hemma på två veckor och två dagar! Det mesta är packat eller åtminstone förberett.
 
 
I morgon vid lunchtid sätter vi oss i bilen och åker mot Arlanda. Övernattar på hotell där eftersom vi måste checka in vid 8-rycket på lördag morgon.
 
Vi ska hit:
 
Bildresultat för aruba bilder
 
Bo här
 
Bildresultat för aruba bilder
 
Aruba. En av Västindiens pärlor. På just det hotellet ovan kommer vi att sitta på balkongen en våning upp och lyssna på havet varje kväll i fjorton dagar. Dagtid bada i det. Ligga på en solstol i skuggan, ja i solen också. Men inte så mycket i början. All inclusive. Inte bekymra sig om man har råd, bara be att få det man vill ha.
 
Kanske åka runt och se andra stränder på den här lilla ön -  3 mil lång och 1,5 bred. Nån sväng till Oranjestad, huvudstaden - vissa vill shoppa.
 
För egen del känner jag inget behov av det, men vi har Kim i sällskap. När vi bokade resan var det ju både hon och Markus som skulle med, men i och med brytningen blir det bara hon. Bra så.
 
Så i kväll känns det som semestern har börjat, även fast jag faktiskt ska göra ett kundbesök på vägen ner i morgon.
 

Hallen igen

Efter en del funderande kom vi fram till att vi behåller den gamla panelen vi hittade uppe i hallen. Genom att behålla den tjänar vi både arbete, tid och pengar.
 
Hur gammal den är vet vi inte, men gissar på att den kan vara sen 30-40 talet. Gissningsvis var det då som övervåningen inreddes med rum.
 
Den är ju extremt mörk, panelen, och det har känts som väggarna nästan vill falla mot en, tack vare det. Nu är den tvättad och spacklade och målning påbörjad. Genast känns hallen mer bekant när den blir vit igen!
 
 
 
Trots att vi tvättat den flera gånger har den inte blivit riktigt ren, går man på med en våt trasa blir den i alla fall brun. Ändå har vi tvättat med både målartvätt och köksrengöringsmedel. Så en liten rädsla finns att spärrfärgen ändå släpper igenom det bruna. Å andra sidan har jag målat andra gamla paneler här när vi flyttade in -  utan spärrfärg i botten - och det har funkat. Så det blir två strykningar med spärrfärg och så håller vi tummarna!
 

Klippt!

Har låtit håret växa hela hösten och vintern, dels för kul bara och dels för att det värmer, lite grann också för att det är så förtvivlat dyrt att klippa sig.
 
I går blev det ändå gjort, en sommarfrisyr. Blev faktiskt lite kortare än vad jag tänkt, men det växer ju ut, och det dröjer bara lite längre innan jag behöver göra om det!
 
 
 
Har också bestämt mig att sluta med blonderingen, de delar av håret som fått mest blekning är alldeles strävt och klumpigt konstigt när det är vått. Blir spännande att se hur mycket av utväxten som kommer att bli grå. Efter klippningen nu ser det inte alltför hemskt ut, men efter nästa?
 

RSS 2.0