Skördetid

Nu har vi varit hemma en vecka och dragit igång med jobbet. Känns rejält onödigt....
 
Det som är/var roligt är att se hur allt vuxit i sommar och kunna dra igång med skörden. Vitlökarna jag satte åkte upp först av allt, blasten hade börjat vissna och någon till och med börjat ruttna. De var inte stora men hängdes på tork.
 
 
Uppe i stugan skördade jag den första broccolin innan vi åkte, här hemma var den ännu större och vi har ätit broccoli för glatta livet hela veckan, plus att jag fryst in en hel del.
 
 
Sockerärter fanns också i mängder, liksom sommarmorötter. Testat sorten Harlequin som ger rötter i olika färger; lila, orange och gulvita - nya färger i salladen.
 
 
Den gula löken togs upp ur jorden i dag också, i sista sekunden, några hade börjat ruttna. Nu är halva lagårn full av knippen, de får hänga där tills jorden på dem torkat och ramlat av, sen får de komma in i köket för fortsatt torkning..
 
 
 
Sist men inte minst; potatisen! Vi äter ju sällan potatis men satte i en av gräsklippslådorna, mest för att hjälpa den i processen till jord. Herregud vad mycket potatis det blev! Utav ca 15 sättpotatisar kommer vi att få hur mycket som helst. Häromdagen tog vi upp ett stånd av bara nyfikenhet och fick 2,5 kg!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0