Fix och mys

Det gick faktiskt fortare än vi trott att måla hela traktorgaraget, det blev klart i lördags. Men det är ju tack vare att vi jobbat med det båda två - och haft uppehållsväder. Här tas faktiskt de sista penseldragen.
 
 
Han är absolut inte bekväm på den höjden, spänner förmodligen hela kroppen, så det var rejäl träningsvärk efteråt. Nu ska det såklart målas två varv till, men det får vänta tills nästa år.
 
Söndan bjöd på riktigt varmt och fint väder och jag gjorde något jag aldrig tänkt på att göra tidigare; sätta mig i en brassestol vid dammen. Med en sån kommer man så lågt och mer i kontakt med dammen på nåt sätt. Väldigt rogivande att sitta och titta på blänket och lyssna på bäcken som rinner ner där i.
 
 
När det nu snart är höst ska ju pelargonerna in och mitt gamla planteringsbord är så rangligt så jag vågar inte använda det längre, men nu fick jag ett nytt snickrat av kära maken! Större, rejälare och bättre arbetshöjd.
 
 
 
 

Höst på gång

Efter den kalla, blåsiga våren och den taskiga sommaren, så verkar det glädjande (ironi) nog som om hösten kommer tidigt och även den blir kall. Förra veckan nosade vi NÄSTAN på 20-gradersstrecket någon dag, den här veckan är det mer 15-gradersstrecket vi nosat på. Igår var jag faktiskt tvungen att elda i spisen för att få det drägligt inne.
 
Konstaterade också att träden börjar få en hel del gula blad, tycker det känns väldigt tidigt....
 
 
 
Skönt är ändå att ha en ledig dag och kunna ägna sig åt lite målning, även fast det inte blev så mycket som jag tänkt eftersom det kom ett rejält regn. Skönt är det väl inte att måla, men det måste göras. Det nya traktorgaraget kom upp förra senhösten, så vi är sena med målningen ändå. Det är stort, kommer att ta sin tid, syns hur högt jag når att måla från marken....
 
 
Och så har den gula löken fått komma in i köket på tork.
 
 
 
.
 
 

Skördetid

Nu har vi varit hemma en vecka och dragit igång med jobbet. Känns rejält onödigt....
 
Det som är/var roligt är att se hur allt vuxit i sommar och kunna dra igång med skörden. Vitlökarna jag satte åkte upp först av allt, blasten hade börjat vissna och någon till och med börjat ruttna. De var inte stora men hängdes på tork.
 
 
Uppe i stugan skördade jag den första broccolin innan vi åkte, här hemma var den ännu större och vi har ätit broccoli för glatta livet hela veckan, plus att jag fryst in en hel del.
 
 
Sockerärter fanns också i mängder, liksom sommarmorötter. Testat sorten Harlequin som ger rötter i olika färger; lila, orange och gulvita - nya färger i salladen.
 
 
Den gula löken togs upp ur jorden i dag också, i sista sekunden, några hade börjat ruttna. Nu är halva lagårn full av knippen, de får hänga där tills jorden på dem torkat och ramlat av, sen får de komma in i köket för fortsatt torkning..
 
 
 
Sist men inte minst; potatisen! Vi äter ju sällan potatis men satte i en av gräsklippslådorna, mest för att hjälpa den i processen till jord. Herregud vad mycket potatis det blev! Utav ca 15 sättpotatisar kommer vi att få hur mycket som helst. Häromdagen tog vi upp ett stånd av bara nyfikenhet och fick 2,5 kg!
 
 
 
 
 
 

Kim igen

Vår sista vecka kom Kim en sväng till - måndag till fredag. Hade nog planer hon också på att hinna med en hel del, men det blev inte mycket av det. En anledning var att vädret faktiskt var hyfsat, en dag så till den milda/varma grad, att det blev fyra badningar! För mig i alla fall...en dag när sjön låg spegelblank i princip hela dan. Kim hittade en badmadrass som visade sig vara lite pyspunka på, men luften räckte att ligga på en bra stund!
 
 
 
Hon fick också anledning att träna sig på att hantera sin åskrädsla en dag och lyckades väldigt bra med det! Klarade att sitta ute på altanen (under det nya taket) trots att det dundrade på ganska bra och vi såg blixtar.
 
 
 
Sen kom regnet. Vi låg på gränsen till den värsta åskan så vi fick behålla lite sol även i regnet.
 
 
 
 
Bastudopp
 
 
 
 
 

Barnbarn med föräldrar

En vecka fick vi njuta av att ha dem här. En intensiv men härlig och rolig vecka. Det är så roligt att se och förstå att de trivs att vara här; bara en sån sak som att Freja kände igen sängen de sov i förra året och glatt utropade "min säng"!
 
 
Hon delar dubbelsängen med syrran och det blir ju en del bus.
 
Så roligt också att uppleva hur fort små bebisar utvecklas, till och med föräldrarna höll med om att hon jollrade mer när de åkte än när de kom.
 
 
Ebbas lycka när hon upptäckte cykeln från förra året och kunde ge sig ut på cykelturer.
 
 
En hel del fiskande blev det, både från båten och stranden/bryggan.
 
 
 
Freja på promenad
 
Lycka att få en batteridriven polismotorcykel
 
 
 
 

Altanen

Sista dagen här i stugan, i morgon åker vi hem. Har uppdaterat här väldigt dåligt och tänker dela upp dokumenterandet i delar, börjar med altanen.
 
Såklartär det meckigt att bygga en ny altan som ska lira med två befintliga, men det meckigaste dök upp när vi upptäckte att den hade blivit felmätt, den var bredare på ena sidan än den andra. Så hur skulle vi lösa det?
 
Det blev till att bygga ut den smalare änden, men det tar ju sin tid. Alldeles innan barnbarn med föräldrar kom, fanns i alla fall golvet på plats.
 
Under tiden de var här stod bygget i princip stilla, sånär som på att takstolar kom upp. Det blev desto intensivare när de åkt. Mycket snickrande och övrigt som behövde göras innan taket kunde komma på plats.
 
Desto härligare den första dagen i augusti när det äntligen låg där!
 
 
 
 
På den här bilden ser man lite hur den kommer att bli - den kommer ju att glasas in, men får väggar i hörnorna, samt en kort vägg som kommer ut från husväggen. Det kommer att ge lite mer rumskänsla mot när man bara monterar glas från golv till tak - pensionärskuvös.  
 
 

RSS 2.0