Olika roligheter

Äntligen, äntligen är det dags att öppna stugan för säsongen! Vi har ett telefonmöte i morgon och efter det drar vi norrut. Såklart lovas det skitväder men vad göra? Enda trösten är att det verkar bli dåligt i hela landet. Skönt ändå att få starta upp igen och veta att vi har HELA säsongen framför oss!
 
Förhoppningsvis kommer vi fram till våra pallkragar även där och kan kanske börja så, eller åtminstone lägga på plastfönster för att tina upp jorden till nästa gång, det är kanske det mest troliga.
 
Vet att jag för ett tag sedan skrev om att vi börjat med Bokashi. I helgen som var hamnade det vi lagrat i jordfabriken. En jordfabrik är helt enkelt en pallkrage som man lägger ett lager jord i och häller sedan över matavfallet och täcker med ett hyfsat tjockt lager jord. Låter det stå i ett antal veckor tills avfallet har brutits ner till jord. Alltså får man ut mer jord än vad man lägger i. Jord som då är väldigt näringsrik och kan användas just som extra näring eller blandas ut med "klenare" jord att så i.
 
Ser kanske inte så trevligt ut, men spännande ska det bli att se hur det funkar!
 
 
En annan väldigt rolig sak som hände i helgen var att vi fick ett väldigt oväntat besök. Sent fredag kväll ringde Kim och frågade om hon och nya vännen fick komma och hälsa på på lördagen. Självklart fick de det! Mycket trevligt hade vi och gammal vana trogen blev det löjrom och champagne till förrätt. Alltid lika ljuvligt gott!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0