Ingen bra dag

Idag har det varit en oerhört omtumlande dag, en dag med starka känslor, av olika slag.
 
För att ta det hela från början: i tisdags träffade jag en av mina gamla kunder, en kvinna jag sålt till i 7-8 år. En människa jag litar på och som alltid varit schysst. Hon berättade att hon i somras (när alla andra var på semester) ringt min huvuduppdragsgivare för att göra en reklamation. Hamnade hos VD:n där, som var "stand-in". Det hade blivit ett långt samtal, vet ju hur den VD:n är, älskar att prata om sig och sitt. Både två och tre gånger. Av anledning som jag inte vet - men förmodligen för att det var jag som sålt in det hon ville reklamera - började VD:n prata om mig. Om hur dåligt jag sålde och att jag borde vetat bättre än att sälja det hon ville reklamera.
 
För mig är det helt OK att hon tycker att jag säljer dåligt, det GÅR inte att sälja samma mängder på knappt 1.5 miljoner penningsvaga människor i Norrland, som det går att sälja till 1,5 miljon penningstarka människor i Stockholms län. Förutsättningarna är väsensskilda. Däremot är det INTE ok för mig att hon uttrycker den åsikten till mina kunder. Det tyckte inte den här kunden heller, det var därför hon berättade det.
 
Så i går kväll skickade jag ett mail till VD:n och tyckte att det varit bättre att hon tagit diskussionen med mig om mitt arbete, i stället för att prata med mina kunder om det.
 
Responsen fick jag idag på förmiddagen, när VD:n ringde och meddelade att eftersom jag tror mer på mina kunder än henne, så säger hon upp vårt samarbete. Från idag.
 
Hur jag lyckades klara av besöket direkt efter hennes samtal vete fan, men det var väl autopiloten som kopplades in. Sålde bra gjorde jag också. För hennes företag. Samma på nästa besök.
 
Men oj, så många tankar och känslor som har bombarderat mig hela denna dag! Det är ju ändå så att det här företaget har varit min basinkomstkälla. Och absolut - jag hade också velat haft en högre försäljning. Har jobbat på det i fyra år, men det blir inte bättre än så här - här uppe, med de förutsättningar som råder här.
 
Så ikväll är det ingen bra kväll. Och det var inte någon bra dag. Over and out.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0