Bryta ihop och gå vidare

Det var ett hårt slag jag fick i torsdags, har inte hämtat mig helt än. Har ägnat helgen åt att bryta ihop och försöker nu sakta resa på mig. Lite överdrivet kanske, men en hel del ältande har det varit.
 
Allt ställs på ända, eller huvud, hur man nu vill formulera det. Har fått uppsägningen på mail och jag har tre månaders uppsägning, dvs till 15/12. Det jag nu ska bestämma mig för är om jag vill fortsätta prata för deras varor tiden ut? Nej, helst vill jag ju inte gynna dem på något sätt. Samtidigt blir det pengar in till mig om jag gör det. Som tur är var jag i princip klar med säsongsinförsäljningen, lite småskuttar kvar.
 
Det jag missade skriva i torsdags var att VD:n nog försa sig när hon också sa att de hade kontakt med en säljare som var villig ta hela Norrland, jag går ju "bara" upp till Umeå, och att de nu plockar in den personen. Frågan är om hon alltså såg ett enkelt sätt att säga upp mig?
 
Vill ju då inte heller lämna något kvar att hämta för den personen, utan i stället plocka hem det själv. Det är många funderingar just nu.
 
Ljuspunkten ändå är det nya uppdrag vi fått. Det som tillsammans med det jag nu blir av med och de andra jag har, skulle göra att jag äntligen skulle få mitt företag att löna sig. Nu blir det inte så, men är ändå glad att det nya finns. Samtidigt som det är stressande, det tar alltid några månader innan allt sätter sig och man börjar känna sig bekväm. Det är ju också så att det är jävligt viktigt att just komma till det stadiet, att fort komma in i det nya.
 
Men som sagt, all den planering jag hade över hur mitt arbete skulle läggas upp, vart jag skulle och när, måste nu beslutas om och planeras om. Ska försöka låta bli att bli stressad av hur det blivit och ta mig tid i veckan och gå igenom allt det nya och fundera över hur jag ska göra med det gamla. Ta nya tag, försöka hitta min sug, bland världens alla tappade sugar.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0