Vilt

Vi hade härliga dagar i storstan och på havet förra helgen. Valde att byta från Viking till Birka, skillnaden var kanske inte jättestor men tillräcklig för att de ska få ett besök till nån gång.
 
Dock gick det väl vilt till vid ett tillfälle när ett par tog ut svängarna rejält och inte insåg att vi var många som skulle ha plats på dansgolvet. Både kära maken och jag höll upp varsin arm som skydd för att inte bli omkulldansade. Det var inte populärt. Karln gav sig på kära maken och kvinnan la armen om min hals och klämde till. Som tur var kom folk på dansgolvet till vår hjälp. Ingen trevlig upplevelse!
 
På lördag middag hos Kim med hela gänget, förutom Markus som fortfarande var och jagade storvilt. Som alltid skitmysigt, roligt och en massa babbel. Och så de allra finaste barnbarnen.....som jag kände att jag skulle vilja haft mer tid med..... Men några timmar är tusen gånger bättre än inga!
 
Apropå vilt hade vi en magisk stund i går eftermiddag. Stod vid köksbänken i färd med matlagning när jag genom fönstret ser något röra sig ute på åkern. Första sekunden tänkte jag rådjur, de är frekventa här. Nästa sekund ser jag att nej, det där är inget rådjur, men ungefär samma storlek. Varg? Nej, lodjur! För några år sedan såg jag spår i nysnön som jag gissade var lodjursspår, men vi har aldrig sett något.
 
Som tur var satt kära maken vid bordet, så vi kunde båda konstatera att det faktiskt var ett lodjur. Det gjorde sig ingen brådska, hade förmodligen varit nere vid ån och druckit och var på väg upp i skogen igen. Även fast det var på visst håll blev jag förvånad över storleken och att man såg de jättestora tassarna. Lite oproportionerligt som på en häst, som har smala ben och sedan stora hovar, var det samma här; tassar som inte var proportionerliga till benen. Men väldigt karaktäristiska.
 
Bildresultat för lodjur bild
bild från djurparker.ifokus.se
 
Väldigt häftigt var det att se det vackra djuret!
 
I övrigt har dagarna även den här veckan varit hektiska; möte med de nya uppdragsgivarna i måndags kväll och samresa med dem igår. Allt för att lära oss så mycket som möjligt om produkterna och villkoren mm. Som grädde på moset Östersund tur och retur idag.
 
Men tack och lov väntar lite lugnare dagar framöver; upp till stugan i morgon.........yessss!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0