Det odlade

Det har varit otroligt roligt, tillfredsställande och lärorikt med våra odlingsförsök den här säsongen. Att ha varit självförsörjande på sallat sedan slutet på maj fram till förra helgen känns fantastiskt! Ändå har det varit en grillsommar, vilket såklart alltid innebär sallad som enda komplement till det grillade.
 
Löken har också varit en höjdare, nästa år blir det mycket mer av den varan. Än så länge hänger den fortfarande på tork i taket i köket, och mycket är det kvar. Ebba tyckte det var lite konstigt när de var här och undrade stillsamt varför vi hade löken i taket? Vi försökte förklara och jag tror absolut hon förstod.
 
Och så våra morötter. Vi äter ju en hel del av den varan året runt och framför allt nu i höst har de fått gå ner i sallader och överhuvud taget använts oftare än vanligt för att hinna äta upp det som står i landet fortfarande. Har skyddat dem mot frosten med en stor fiberduk som har vikts många gånger och ovanpå det en än tjockare duk. Än så länge funkar det bra som förvaringsplats.
 
Idag blev det rostade morötter och palsternackor med kryddiga kycklingbitar till middag, en kall vitlökssås till. Kvarvarande palsternackor plockade jag upp i går, men behövde lite morötter till i kväll. Det fick räcka med en...
 
 
 
Lite suddigt....
 
Så här blev det, riktigt gott. Och ja, kom ihåg att strö över lite persilja också!!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0