Ensam

Idag är huset väldigt tomt, tyst, kallt och ensamt, vilket alltihop beror på att jag är just ensam. Döttrarna åkte ju igår och kära maken åkte i morse till Östersund på en tre-dagarsvistelse. Tack vare/på grund av mina nya jobbförhållanden har jag numera ingen anledning att åka med. Mina resor dit behöver numera/än så länge bara bli över dagen. Så småningom blir det fler kunder och anledning ligga över, det sliter att sitta i bilen 5 timmar för några timmars jobb, och är bättre att ha anledning stanna över natt, framför allt den här årstiden.
 
Förra veckan när Kim var ensam hemma här på dagarna när vi jobbade, fick hon tillfälle att ta lite fina bilder, som jag får använda. Hon är en väldigt duktig fotograf och har utrustning därefter. Lyckosamt då att hon fick storfrämmande utanför köksfönstret:
 
 
Hon fotade även betydligt mindre gäster; fåglarna vid fröautomaten. Själv kan jag inget om fåglar; känner igen domherre och talgoxe. Eller rättare sagt, så trodde jag att alla gula var talgoxar, men det visade sig att blåmesen ser nästan likadan ut. Så vi sökte på nätet och lärde oss:
 
Talltita
 
 
Blåmes
 
 
Talgoxe
 
 
Nötväcka
 
 
Domherre såklart
 
 
Och så nötskrikan som är för tung för att kunna sitta på automatpinnen och får plocka från marken det de andra tappar.
 
Dessutom tog hon ett par bilder på vårt hus från en vinkel jag aldrig gör; nerifrån vägen.
 
 
 
Tack för bilderna Kim!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0