Bedrägeriförsök?

Förrförra torsdagen upptäckte jag att en person  med för mig okänt namn, satt in 5000:- kronor på mitt bankkonto. Ringde genast banken för att ta reda på hur jag skulle agera; någon måste ju skrivit fel på någon siffra. De kunde inte säga eller göra någonting, utan lämnade över till sin säkerhetsavdelning.

De ringde mig på tisdagen och berättade vilken bank pengarna kom från och rådde mig att vänta tills personen hörde av sig, de kunde dock inte se vilket kontonummer pengarna kommit från.

I torsdags kväll hörde en person av sig som sa sig vara syster till den insättande och angav ett kontonummer jag skulle föra över pengarna till.

Morgonen därpå kontaktade jag banken pengarna kom från för att rådfråga hur jag skulle göra.

Rutinen är tydligen att den som upptäckt att man fört över till fel konto kontaktar sin bank som skickar ett brev om vilket nummer jag ska föra tillbaka pengarna till. Men personen som ringde hävdade att banken sagt att de inte kunde hjälpa till, vilket jag inte tror på. När jag sa att jag inte gör något förrän jag hör från banken, skulle hon polisanmäla mig. Det får hon gärna göra, då kanske jag äntligen får reda på vart jag ska föra över pengarna.

Grejen är ju att jag inte vill föra över pengarna till fel person och sedan bli krävd på lika mycket pengar till, till rätt mottagare. Säger inte att det är så, men tydligen är det ett vanligt bedrägerisätt. Det konstiga var ju att de hade både mitt namn och telefonnummer utan att ha kontaktat sin bank...

Ska bli lite spännande att se om, och vad för slags brev som väntar när vi kommer hem igen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0