Växer och gror

För många av oss är det nog så, att det är på helgerna livet inträffar. Eller det känns åtminstone så. Arbetsdagarna kommer och går och ser för det mesta ganska likadana ut allihop. På helgen lever man upp och kan göra sådant man behöver och även sådant man vill och tycker är roligt.
 
Vissa saker kan såklart vara en blandning, som det här med att klyva ved..... måstegöra, men också lite roligt. Se hur den kluvna högen växer och den kapade minskar. Lite meditativt också.
 
Väldigt roligt är det också att se hur våra sådder utvecklas. Vi har tre pallkragar sådda nu. Vi var modiga och sådde den första i mitten av april och lade över ett lock med plastfönster. Tänkte att det gror när det kan. Och det gjorde det. Tanken med den lådan var att den ska hinna ge oss skörd före semestern. Det gäller alltså att vädergudarna är med oss. I går kunde vi faktiskt plocka av de första spenatbladen och blanda ner i salladen!
 
 
Övrigt som växer här är dill, röd sallat, sommarmorot, spenaten och där bredvid, vanlig huvudsallat.
 
Två pallkragar till har vi, tänkta att ge oss skörd på höst/sensommar. Det roligaste i dem är den gula löken som sattes för bara några veckor sedan och redan ser ut så här:
 
 
Börjar synas gör även vintermoroten.
 
Och så är det den naturliga växtligheten och grönskan som är så härlig nu. Häggen blommar och doftar, har ju nästan som en mur av hägg längs vår uppfartsväg:
 
 
Tyvärr har vi inte rosa blommor på våra körsbärsträd, men vackert är det ändå:
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0