Dammen

Vår damm är ju ett pågående projekt, har vi förstått. Förra året visste vi att vi behövde mer stora stenar lite här och var runt den, men i övrigt tyckte vi att mycket var klart. I vår har vi förstått att så är det inte. Tjälen förändrar markytan från år till år, samt att de stora stenarna trycker ner dammduken från sidorna och gör den mer synlig.
 
En del förändringar/åtgärder behövs. Med bäcken är det detsamma, tjälen ställer till det. Vi har insett att vi måste göra om bäcken, men det får bli nästa år.
 
Roligt är ändå att att näckrosen verkar vara vid liv även i år, vi ser att bladen skjuter upp redan under ytan. En groda hade vi ju där redan förra året, i år har jag sett två samtidigt. Ännu roligare är att jag sett att vi har två salamandrar! I dammen vi hade i Väsby hade vi gott om dem och jag tar det som ett tecken på att dammen är hälsosam att dessa nu har flyttat dit.
 
Vad som var mer förvånande var när vi fick syn på ett andpar som simmade i den lilla (för dem) pölen. En del föda verkade de kunna hitta där också!
 
 
 
Och regnar gör det ju, som syns............
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0