Kopparfynd

Oj, vad det var roligt att komma hem från Östersund idag! Det är ju alltid härligt att komma hem, men efter att ha slirat sig upp för backen i issorbeten där och upptäcka att stora delar av gårdsplanen var snöfri, var härligt!
 
I Östersund var det bara + 6 när jag åkte därifrån, sen steg temperaturen ju närmare ostkusten jag kom; som högst +13, är väldigt nöjd med de +11 vi hade här! Det bästa är att de lovar en liknande dag i morgon, sen återgår vi tydligen till vinter igen. Den dagen, den sorgen!
 
Har inte haft jätteintensiva dagar där uppe, så det har blivit lite tid att kika in på ett par ställen jag tidigare har gjort lite fynd på. Så blev det även denna gång.
 
En loppis centralt belägen mitt i stan har jag tidigare gjort fynd på i form av ett par lampor, nån tavla och framför allt en spegel märkt Svenskt Tenn. Den här gången blev det inga märkesgrejer men däremot några trevliga koppargrejer.
 
Var ute efter nån skålformad historia att kanske odla ärtskott i nästa gång det är dags, och det var inga problem att hitta - kopparsaker är det gott om.
 
Det andra jag ville hitta var någon ljuskopp/ar att ha för att återvinna alla de svarta ljusstumpar vi har (har svarta ljus i en ljuslykta där färgen inte syns så mycket - allt ska användas....!). Det är ju inte så snyggt med den grå ljusmassan som blir av dessa i en klarglas - vit - eller grön ljuslykta. Men när jag stod där med kopparbyttan i handen slog det mig att några små kopparmuggar skulle kunna vara rätt för den gråsvarta ljusmassan. Och visst fanns de där!
 
 
 
Ska bli roligt att så småningom tända dem och se hur det blir!
 
På det andra stället gjorde jag också fynd, men det får vänta till i morgon eller så!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0