Inflyttade!

Som alltid härligt att komma upp till stugan och framför allt att se att allt fungerar och att inga objudna gäster av stort eller litet slag har tagit sig in under vintern.
 
Renoveringen här av vårt nya sovrum gick ju i stå i julas när vi var här och var så sjuka, annars hade den blivit klar då. Självklart var vi nu sugna på att få fixa till det sista och flytta in. Nu är det klart och vi har sovit vår första natt i det "nya" rummet! Vi är väldigt nöjda!
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästan mest nöjd med de platsbyggda garderoberna med nattduksbordsöppning bakom de rutiga draperierna. Och dörrarna, förstås. Och ja, allt!
 
Fast inte med vädret, det snöar.....
 
 
 

Påskledighet

Tyvärr har våren alldeles kommit av sig här. Idag har det förvisso varit dryga två plusgrader, men snöat hela dan. Grått och trist. Lite svårt att få upp påskledighetskänslan i det läget. Men ändå så är det ju så att nu är det påskledigt och på måndag morgon åker vi upp till stugan för att öppna för säsongen! Härligt!
 
Lite glad blir jag också av körsbärskvistarna jag tog in för några veckor sedan, som nu fått flera små vita blommor.
 
 
 
Och klar med trälådan jag pratade om tidigare har jag blivit också, fick till ovalen med den bibehållna gamla dekorationen på ett bra sätt, tycker jag:
 
 
 
Pryder sin plats i kära makens arbetsrum och ger bra förvaring!
 
 
 

Mattfynd

Inte lika varmt väder idag som igår, men upp mot +9 som bäst. Strålande sol har utökat de snöfria områdena på gårdsplan till den grad att det gick att begå första biltvätten för året (hemma alltså....)!
 
Men nån kul historia var det inte; trots massa avfettning såg bilen mer ut som en fläckig leopard efter tvätt. Så det blev mer avfettning och mer svampgnidande. Inte helt ren efter det heller, men mer orkade jag inte.
 
Så gårdagens andra fynd. Mattor. Inte alls vad vi behöver men jag kunde inte låta bli. Fast visst kommer det att behövas nya mattor till det nya rummet i stugan, men de här är lite fel färg, de skulle försvinna på ett naturfärgat trägolv. På det vitlaserade golvet i vardagsrummet här hemma gör de sig bättre:
 
 
 
Sådär på håll ser de kanske inte så mycket ut för världen. Anledningen att jag föll för dem? Se här:
 
 
Om någon tycker det ser ut som läderremsor, så kan jag tala om att det är läderremsor! Tyckte det var så himla häftigt, så jag kunde inte låta bli att köpa dem! Inte var de dyra heller, så de kommer väl inte att hålla så länge, men tills dess ska jag njuta av dem! Vem har hört talas om trasmattor i läder förut? Inte jag!

Kopparfynd

Oj, vad det var roligt att komma hem från Östersund idag! Det är ju alltid härligt att komma hem, men efter att ha slirat sig upp för backen i issorbeten där och upptäcka att stora delar av gårdsplanen var snöfri, var härligt!
 
I Östersund var det bara + 6 när jag åkte därifrån, sen steg temperaturen ju närmare ostkusten jag kom; som högst +13, är väldigt nöjd med de +11 vi hade här! Det bästa är att de lovar en liknande dag i morgon, sen återgår vi tydligen till vinter igen. Den dagen, den sorgen!
 
Har inte haft jätteintensiva dagar där uppe, så det har blivit lite tid att kika in på ett par ställen jag tidigare har gjort lite fynd på. Så blev det även denna gång.
 
En loppis centralt belägen mitt i stan har jag tidigare gjort fynd på i form av ett par lampor, nån tavla och framför allt en spegel märkt Svenskt Tenn. Den här gången blev det inga märkesgrejer men däremot några trevliga koppargrejer.
 
Var ute efter nån skålformad historia att kanske odla ärtskott i nästa gång det är dags, och det var inga problem att hitta - kopparsaker är det gott om.
 
Det andra jag ville hitta var någon ljuskopp/ar att ha för att återvinna alla de svarta ljusstumpar vi har (har svarta ljus i en ljuslykta där färgen inte syns så mycket - allt ska användas....!). Det är ju inte så snyggt med den grå ljusmassan som blir av dessa i en klarglas - vit - eller grön ljuslykta. Men när jag stod där med kopparbyttan i handen slog det mig att några små kopparmuggar skulle kunna vara rätt för den gråsvarta ljusmassan. Och visst fanns de där!
 
 
 
Ska bli roligt att så småningom tända dem och se hur det blir!
 
På det andra stället gjorde jag också fynd, men det får vänta till i morgon eller så!
 

Sol, snö och fix

En fantastisk helg har det varit med solsken och snösmältning, en hel del sittandes mot väggen i solen - och ishackning... Ja det är med vår precis som med sommaren att "det blir ingen ifall inte nån hjälper till." Och vi måste hjälpa våren på traven här uppe. Så då får man hacka bort den snö som blivit till is för att få fram lite barmark.
 
Vi har ju fortfarande en hel del snö kvar, så faktiskt hoppas jag på att prognosen med regn i morgon stämmer. Regn är nog det bästa sättet att smälta snö och is. Dessutom lovar de upp mot 12 grader här de närmsta dagarna. Synd då bara att man inte får vara hemma och njuta, i morgon bär det upp till Östersund och där ska det visst inte bli lika varmt. Lika bra kanske.
 
En del tråkig fönsterputsning har det också blivit i helgen, har en del på övervåningen kvar, samt några utsidor på de ej öppningsbara fönstren på undervåningen; det är för mycket snö för att kunna ställa dit trappstegen.
 
Påskriset har också kommit in och blivit klätt, kändes helt rätt en sån här helg!
 
 
 
 

Årets första

Strålande blå himmel idag. Ihop med snön blir det så ljust så jag klarar det inte utan solglasögon.
 
Skönt då med en ledig dag och få njuta av årets första:
 
långsittning i solen - syns faktiskt i ansiktet
glas rosé på trappen
 
 
första grillning
 
 
Det finns hopp!
 

Projekten

Dagarna rusar iväg och mars avancerar. Det roligaste med min blogg är att kunna gå tillbaka till samma tid förra året och se vad vi gjorde då, eller hade för väder. Förra året vid den här tiden hade vi en liten värmebölja. Tillräckligt varmt för att den mesta snön var bortsmält och jag kunde ägna mig åt utomhusmålning!
 
 Det är annorlunda i år! Förvisso har vi haft temperatur på plussidan, dagtid, ett bra tag, men inga höga temperaturer -  +4,9 tror jag varit det högsta jag sett. Snö har det ju kommit mer eller mindre varje dag också.
 
Men ÄNDÅ känns det som att våren ligger och lurar bakom hörnet; ljuset vi fått tillbaka, plusgraderna, snöras från taken. Det känns som den kan bryta ut när som helst. Eller så gör den det inte - riktigt än..... Kanske är det så, att det är bättre att det får vara vinter när det ska, så kanske våren kommer när den ska? Förra året kom vintern nämligen tillbaka efter mars månads vårbesök, DET är INTE kul!
 
När det gäller projekten här hemma så är ytterligare ett par avslutade nu; pelarbordet i pigkammaren:
 
 
Konstigt nog blev det så mycket bättre i antikvitt än sliten, fläckig furu.....
 
Projekt göra oss av med bokhyllan i hallen på övervångingen är också klart; igår kom en köpare och tog med sig bokhyllan. Den var fin, men har gjort sitt, men tomt ser det ut där utan den!
 
 
Det sista fixarprojektet som inte är riktigt klart är den lilla kistan i kära makens arbetsrum. Den är nu målad tre gånger och jag valde att ha kvar dekorationen som jag en gång gjorde:
 
 
 
Hade ingen bra mall att göra ovalen av och det syns ju. Ska fundera på hur jag ska kunna fixa till det där. Har en idé och ska testa den. Annars får jag måla över med vitt, och det blir ju skitsnyggt det också, eller hur Kim?
 
 
 
 

Produktiv helg

Grått och trist väder ute hela helgen, i fredags kom dessutom en decimeter blöt eländig snö - VILL inte ha mer nu!
 
Vad som däremot var trevligt i fredags var att vi hade det första företaget här som tittade på vårt badrum och ska inkomma med offert. Nummer två kommer nästa fredag. Känns väldigt, väldigt bra!
 
Så med rådande väder har vi hållit oss inomhus - och varit väldigt produktiva! Öppningen mellan hall och kök är nu färdigåtgärdad med ny tröskel och ommålad smyg och dörrfoder. En hel del städning av det slaget som inte syns, men syns om det inte görs, dvs torka köksluckor, panel och hyllor. Inte jag som gjort, men väl kära maken!
 
Pelarbordet i pigkammaren är under ommålning, blir klart i morgon.
 
 
Ytterligare en bokhylla har kommit upp i mitt arbetsrum
 
 
Har varit tuff i sållningen bland mina böcker, så de som ska vara kvar ryms nu på de två hyllorna som finns i rummet. Nu ska vi bara försöka bli av med själva bokhyllan!
 
Men under sista bokgallringen idag såg jag ett papper sticka fram i en bok. Drog ut det och fick den här lappen i min hand
 
 
Sjönk ihop i en blöt liten fläck! Gissar att den är från tidiga 2000-talet.
 
I brist på vår ute har vårbesvärjelserna blivit fler inne
 
 
Körsbärskvistar från trädgården
 

Ledig, eller nåt...

MItt arbete är ju väldigt säsongsstyrt, åtminstone när det gäller en av mina uppdragsgivare. Nu är jag i det läget (igen) att det mesta, för att inte säga all, införsäljning inför påsken är gjord.
 
Det gör att en del dagar blir luckor; kan inte fylla dem med jobb. Såklart är det en tveeggad känsla; är jag inte ute i butik och säljer - inga pengar in. Samtidigt får jag försöka inse att de pengarna har jag faktiskt redan jobbat in, ger jag mig ut nu och bara säger hej, blir det en kostnad och ett minus för mig.
 
Men det är inte alldeles lätt, av någon anledning får jag fortfarande lite dåligt samvete när jag är hemma istället för ute. Men jag jobbar på det och det går mer och mer åt rätt håll.
 
Således har jag varit hemma idag. Förvisso ägnat mig åt jobbet på förmiddagen, när jag hade en del ringande att göra. Men sen, sen har jag bara ägnat mig åt sånt jag VILLE GÖRA! Väldigt trevligt, och har faktiskt inte haft dåligt samvete idag.
 
Håller ju på att tömma bokhyllan inför nedmonterig och minimerande av böcker. Två stora kartonger har packats med sådant som ska till Myrorna och dessutom har jag börjat fylla bokhyllan i mitt arbetsrum. Bokhyllan här nere är precis bara en hylla:
 
 
Det kommer att behövas en hylla till, den har jag börjat måla idag. Men tanken är att det är bara böcker av nytta eller sådana som jag verkligen vill spara och läsa om, som ska vara kvar.
 
Tycker faktiskt att det blir riktigt snyggt!

RSS 2.0