Mer odling

Nu räknar vi ner dagarna till semester; tre arbetsdagar kvar! Så väldigt efterlängtat, men så är det väl alltid, för alla.
 
Börjar bli lite fundersam över hur vi ska hinna äta upp allt vårt gröna innan vi åker, vi har ätit sallad så gott som varje dag ett bra tag nu, alternativt haft en sidoskål med grönt i. Ändå kommer vi att få kämpa för att hinna. Men det är ett angenämt problem. Och överraskande, hade aldrig trott att vi ens skulle hinna få nåt speciellt och så denna mängd!
 
Spenaten är nu skördad, det blev inga stora mängder eftersom vi plockat av den till sallad hela tiden. Dillen är också skördad, ville ta den medan man kunde hacka ner stor del av stammen också. Det blev en rejäl bukett av den korta raden:
 
 
Sedan är det framför allt ruccolan som vi får kämpa för att hinna skörda, sådde ju tätt och alltså finns mycket att hämta. Sådde också alldeles för tätt mellan raderna, men man lär sig!
 
 
Längst till vänster ärter sedan ruccola, broccoli, vintermorot som nästan kvävs mellan broccoli och längst till höger rödbetor. Vi skulle kunna göra sallad på bara ruccola i flera dagar, men så har vi ju både röd och grön sallat också....
 
 
Men det är så roligt och tillfredsställande att ha lyckats så bra med vårt första allvarliga försök till odling!
 
Det vi nu har att upptäcka är hur det som ska skördas efter semestern kommer att klara vår bortovaro. Vi har experimenterat med olika bevattningssystem, men de kommer inte att räcka. Men vi kommer ändå att lära oss om vi ska låta bli att så/sätta sådant som ska skördas senare, eller om vi bara ska satsa på sådant som kan ätas upp före semestern. Fast det vore ju roligt om löken som växer så sanslöst finns kvar hos oss!
 
 
Här syns bevattningsförsök, en slang med borrade hål som ska droppa ut vatten. Det är bara det att tunnan med vatten kommer att vara tom på max en vecka.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0