Framme, äntligen!

Framme. End of workdays. Semester. Så VÄLDIGT efterlängtat. Fast vädret känns inte så semesterorienterat; regn. Men så verkar det ha varit i hela landet, i stort sett. Fast de södra delarna har nog längtat efter och behövt det. Det har inte vi. Marken här är ganska hyfsat befuktad sedan tidigare rejäla regn. Men växtligheten jublar. Slyet växer så det knakar och våra odlingar säger inte nej, än i alla fall.
 
Framför allt denna odlingslåda, den jag har sått som allra värst tätt. Vi har ätit ruccola i en omfattning vi aldrig drömt om och ändå finns det mängder kvar. Har dragit upp med rötterna det vi ätit de senaste veckorna, men det är ändå sååå mycket kvar. I morgon ska jag dra upp lite mer, slunga i en salladspåse och ta med upp. Resten drar jag bara upp och slänger på kompostlådan. Kanske räddar det broccolin som finns till höger och ärterna till vänster. Allra längst till höger är det rödbetor. Fast det som inte syns på bild är att mellan broccoli och rödbetor så har jag även sått morot.....där finns lite blast, men undrar om det blir nåt....
 
 
Det sista huvudet av den röda salladen togs i kväll, resten av den gröna ska också upp i morgon, hit eller dit. Ska nog peta ner de sättlökar jag har kvar av gul lök i de tomma ytorna i den här lådan innan vi åker.
 
Det gröna till vänster är sommar morot. Får se när vi är hemma i mellanperioden om det går att rädda någto av den.
 
Löken som är satt här växer också hejdlöst. Det vore väldigt roligt att få en rejäl skörd av gul lök; det är ju något som förbrukas "en masse" i matlagning.
 
 
Till vänster om löken vintermorot, och några spridda små palsternackor.
 
Slangarna som syns är ju bevattningssystemet vi försökt få till. Dessvärre verkar det svårt att få det att ge ifrån sig sådär lagom lite. Tunnan töms på några timmar.... vi får nog förlita oss på det taskiga svenska sommarvädret och hoppas att det HÄR regnar lite då och då. Men DÄR vill vi inte ha något regn, där vattnar vi själva!!!!
 
Det är ju ingen odling, men växer gör även näckrosen i dammen, det blir fler och fler blad för varje år. Hoppas att vi får se någon blomma när vi kommer hem i mellantid!
 
 
Alla våra vårars stora projekt; veden, blev klart förra helgen. Tanken är ju att den ska ladas in i den nya vedbon. Men den nya vedbon är inte byggd än. Så veden får vänta på sitt nya hus. Under tiden får den en kappa på sig för att inte för mycket väta ska sura ner de delar där det ligger som mest på hög.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0