Den blomstertid nu kommer

Kom hem från stugan igår, fascinerande hur mycket det händer med försommarens växtlighet på fem dar!
 
I går kväll fanns det ingen ork för det, men ikväll har jag varit ute och hämtat in ett antal av försommarens buketter. Det är så himla roligt med denna billiga enkla prydnad, och att ha försommaren runt sig även inne.
 
Lupinerna håller på att slå ut, får stå tillsammans med syrener på köksbordet.
 
Hundkexet tycker jag är skirt och fint. Skräpar efter ett tag, men det får man ta.
 
Hundkex tillsammans med en skir gul liten blomma som jag inte vet namnet på, ej heller när det gäller den rosa. Men fina är de! Nån viol och några förgätmigej samsas också.
 
Och såklart liljekonvalj som ska ge oss väldoft framför TV:n
 
Så har vi ju vår ätbara växtlighet som också har vuxit väldigt under tiden jag varit borta. Med tanke på hur halvdant vi lyckats tidigare med våra odlingsförsök så är jag smått överväldigad. Vi har ju kunnat plocka spenat länge nu, men även börjat ta av både ruccola och den röda salladen. Nu är det helt plötsligt dags att slutskörda spenaten för den börjar gå i blom! Dillen, till vänster, ska jag också slutskörda innan semestern.
 
 
Här ser man spenatens påbörjade blomning. Till höger om den huvudsallat. Där tog jag ett helt huvud i kväll!
Den röda ser klen ut, men det är för att jag tagit den blad för blad, låtit rosetten i mitten fortsätta växa.
 
Här försöker ruccolan ta överhanden. Tar så mycket jag kan för att rädda broccolin till vänster och ärterna till höger. Ärterna ska klättra på trådarna mellan pinnarna är det tänkt....
 
Här kommer vintermoroten upp och löken växer så det knakar, åtminstone blasten. Palsternackan börjar komma upp till vänster om moroten.
 
Det är jätteroligt med odlingen, och smakar så gott att äta! Till och med kära maken, som annars inte gillar ruccola, tycker den är jättegod! Mildare än den köpta, säger han. Förmodligen är det för att den är så späd.
 
Vi kommer att ha fullt sjå att hinna äta upp all ruccola, röd sallat och huvudsallat innan semestern! Men vi har upptäckt att det är väldigt gott med en varsin portionsskål med blandade blad tillsammans med vinägrett vid sidan om maten. Och som sagt, så är det så väldigt roligt att ha lyckats lite grann! Även om jag ser att jag sått för tätt, men man lär sig!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0