Röj och fix och njutning

Det var ungefär så vildvuxet här hemma som vi befarat. Tur hade vi med uppehåll i går så det gick att köra en första sväng med klipparen. Eftersom vi har en klippare som släpper ut klippet så såg det sen ut som en äng som blivit slagen för höhämtning. Tjocka långa strängar av finaste hö!
 
Men turen med vädret har hållit i sig, så idag kopplade vi på uppsamlaren och fick upp både det gamla, samt även kunde klippa på en lägre nivå. Under tiden jag gjorde det, körde kära maken röjsågen och fick snyggt på alla kanter och andra ställen varken stor eller liten klippare kommer åt.
 
Alltså har vi avancerat bättre än förväntat, vilket känns väldigt bra eftersom morgondagen kommer att ägnas åt jobb - alltså det vi lever på - och lite rännande i affärer. 
 
Glatt överraskade när vi kom hem igår blev vi över att våra odlingar har klarat sig ganska bra. Ärterna blommar och har fått skidor, ärterna däri är inte skördeklara än, eventuellt är det försent att ta hand om dem när vi kommer tillbaka efter semester, men då har vi lärt oss.
 
Sommarmorötterna har vuxit rejält och vi har nu i två kvällar plockat upp de största (som är små) för att gallra undan och släppa upp de andra. Dessa sötingar fick gå ner i salladen i kväll.
 
 
Andra glädjande finingar var näckrosorna som även i år vill vara kvar i vår damm. De här köpta ser ju inte riktigt ut som de som växer i sjöar. De här ser mer ut som lotusblommor, tycker de är så fina!
 
 
 
 
Och så fick jag ju en idé uppe i stugan när jag insåg att vi hade handdukar som faktiskt ser för jävliga ut - återbruka dem! I kväll gjorde jag det. Ett badlakan och en handduk blir en efter-badet-handduk till ett barn. Eftersom vi hade två set blir det till två barn. Till finaste barnbarnen! Såklart är det jag på bilden, inget barnbarn....
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0