Nyårshelgen

Den blev ju inte riktigt som den var tänkt, nyårshelgen. Tyvärr så blev Kim och Markus för sjuka för att klara av att komma upp och blev kvar hemma. Skoklostergänget, åtminstone föräldrarna, var också rejält sjuka och ringde på förmiddagen dagen de skulle åka och undrade om de fick komma ändå. Såklart fick de det, oron var bara om de skulle klara att köra. Piller. Och så några piller till. Det är snudd på omöjligt att ställa in något som barn ser fram emot! Så de kom.
 
Nyårsaftons förmiddag tog vi barnen med ut i skogen och lät föräldrarna sova. Ebba är ett barn begåvat med STOR fantasi och den här dagen hittade hon material både för att ge föräldrarna blommor (ljung) där man även kunde använda de torra blommorna som frön och som kanske sen kunde bli ballonger, tårta eller tulpaner, samt material att pyssla ihop en skogsdocka med.
 
Så när vi kom hem igen, utfodrat dem med mat, lagt Freja att sova middag, så började vi pysslet.
Ebba ritar ett huvud till dockan.
Skogsdockan färdig och till allmän beundran.
Frösådden igång i pappersrullen.

Senare var det dags för nyårsfirandet. Såklart med finaste klänningarna!
Till och med sonen riggad!
Middag senare med de finaste, största och godaste humrar jag ätit! I och för sig bara tredje gången jag äter sådana, men de här var riktigt trevliga! Det var även köttet vi åt till huvudrätt. Kan bara konstatera att när det gäller riktigt bra råvaror ÄR faktiskt Citygross bäst!
Gratinerade med gott gojs och ätklara!
 
Nyårsdagen blev det också en skön promenad i skogen med tjejerna, då stötte vi på häxan som ville få oss att trilla ner i grytan och Daidalus som försökte slajma oss! Men vi klarade oss!!!!
 
På eftermiddagen var en del trötta, andra mer energiska.
 
Ytterligare något senare somnade barnvakten och barnet vaktade TV:n. Vi andra fick roa oss på egen hand......
 
Idag åkte de hem igen och huset ekar av tystnad, som det brukar vara när de ger sig iväg. Härliga dagar har det varit även fast vi fick sakna fyra i stället för två.
 
Men nya trevligheter och tråkigheter väntar, i nämnd ordning; i morgon åker vi upp till stugan. Njuter några dagar (dock säger prognosen -27 om någon dag), sedan stänga ner för säsongen.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0