Home, sweet home!

ÄNTLIGEN hemma igen! Stället som vi brukar längta till kändes väldigt skönt att åka i från. Till stor del i alla fall. Ingenting blev ju som tänkt eller som det brukar. Två sjuklingar som hostar och snorar och är allmänt griniga på liten yta; inte kul.
 
Kallt som rackarn har det varit också, som värst -30 häromdagen. Frusit har vi absolut inte gjort, i och med den lilla ytan går det lätt att hålla huset varmt. Däremot har vi inte klarat oss med bara kaminen som vi brukar, utan elementen har fått jobba också.
 

Hemresan var från början planerad till fredag eller lördag, men vi kunde bara konstatera att det inte fanns nån chans att orka förrän tidigast idag, och så fick det bli. Tömma och stänga vatten, ner med julen och upp med påsken, det gamla vanliga.
 

Hade sett på prognosen att vi skulle möta snöväder på vägen hem och de första små oskyldiga byarna kom strax efter Ö-vik. Från Härnösand ungefär och hemöver var det inte oskyldigt längre; det vräkte ner och blåste dessutom. Väldigt glada att det inte kom tidigare. Väl hemma kunde vi konstatera att här var mycket mer snö än uppe i stugan, säkert kommit ett par decimeter idag, samt att det kommit tidigare också.
 
Kallt har det nog varit här också, även fast inte lika kallt, det förstod vi när vi upptäckte att avloppet i köket hade frusit för oss. Definitivt sånt som gör att det känns nice att komma hem......
 
Som tur var funkade avloppet i badrummet, så vi blev inte strandsatta. Nånstans i röret under golvet hade det frusit, så det vara bara att röja ur skåpet under diskbänken, dra på lösa element av olika slag, skruva isär, hälla i tösalt och hett vatten och hoppas.
 

Efter att vi gett upp, ätit och tittade till det hela igen, upptäckte vi att vattnet runnit undan, att våra åtgärder FUNKAT!
 
Så nu känns det rätt OK, skönt att bara njuta av eldens knastrande i spisen och titta på hur snön, som fortfarande vräker ner, bygger upp i fönstret. Var ju tänkt att julen, åtminstone granen, skulle burits ut idag, men det får bli en annan dag. Det är ju rena julkortet ute......
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0