Avvänjning

Rejäl vinter har vi sedan trettonhelgen ungefär, det hade ju kommit snö här medan vi var borta, och dagen när vi kom hem snöade det ju också rejält. Efter det har det kommit ungefär lika mycket till, så nu har vi nog närmare en halvmeter. Nu räcker det. Trots att det varit kallt - mellan -15 -20, är det varmare på golven nu än under nyårshelgen. Snön värmer! Den isolerar husgrunden så kyla och kalla vindar inte kommer åt lika mycket.
 
I går var det ju tjugondag Knut, när julen ska dansas ut. Nån dans blir det absolut inte här, sviterna efter influensan är fortfarande påtagliga, vi hostar och snorar och har nog lite feber på kvällen.
 
Så dansar gör vi inte, knappt orkar jag slänga ut julen överhuvud taget. Gillar ju det röda varma. Har dock börjat en försiktig nedtrappning. Plockat bort något varje dag. Idag blev det köksbordet; bort med de röda, frostade äpplena och granriset. På med annan duk och vita ljus med blåvitt vinterkrisp. Den uppmärksamme ser dock att de röda ljuskopparna är kvar runt spisen. Ett fall för morgondagen. Då åker även julmattor och i helgen stakar, stjärnor och julgardiner.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0