Gråväder och ärter

Inte är det mycket till vinter i år; snön kom sent och förvisso har vi haft sådär tre veckor med riktig vinter. Sen har det liksom inte varit varken hackat eller malet.
 
Det har varit sådär mittemellan på vägarna, varken blött eller torrt, men bilen blir oerhört skitig. Tvättade den i torsdags i Sundsvall, när jag sedan kom ner till Hudik så syntes inte längre något spår av tvätten. Deprimerande. Då låg det på någon enstaka minusgrad, men i helgen har vi haft så mycket som +4,5 grader, och igår dessutom lite regn till och från.
 
Hade det varit mars hade jag varit jätteglad, men här får vi ju räkna med "vinter" 1,5 månad till. Så det här gör bara att det blir halt och eländigt. Snö har vi kvar, dryga decimetern trots töandet, men alla plogade ytor är bara blankis. Utan broddar finns inte en chans att ta sig utanför dörren.
 
En ljuspunkt i helgens gråa, unkna filt är ärterna jag visade häromsistens, de skjuter redan små gröna fina skott!
 

Trodde inte att det skulle gå så fort! Det lustiga var att det som kom först, och som man kan se här ovan, var vita groddar som krökte sig neråt till jorden. Sedan kom de gröna som söker sig upp mot ljuset. Fascinerande vad naturen är vist ordnad!
 
Rekommenderar det här till er som har små barn; ett snabbt och enkelt sätt att väcka intresse för hur saker gror och växer och sedan kan ätas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0