Hem och sen dit, del 2

Just nu är det en massa resande hit och dit. Hemkommen i eftermiddag från stugan där jag blev kvar och jobbade i Umeå måndag och tisdag. Nu packa om och åka ner till Stockholm igen. Konferens den här gången med början torsdag morgon och sedan middag på kvällen. Hem igen på fredag. Övernattning den här gången hos Kim och Markus båda nätterna.
 
I stugan var det som vanligt skönt. Hallen är nu färdigmålad och nästa sväng ska det läggas nytt golv, då blir det anleding att fota.
 
Fotat i helgen blev nog bara lökskörden. Gräslöksskörden. Har haft ett stånd i rabatten i alla år som har fört en tynande tillvaro. Blommorna har trängt in i tuvan och hotat ta över den. I våras var jag hårdhänt och plockade bort blomväxten som invaderade, såklart rök en del av gräslöken också. Men hade jag inte gjort något hade den kvävts. Sen har jag ju täckodlat den rabatten i sommar. Blommorna har växt som bara den, och det gjorde även gräslöken. Har skördat och fryst in en stor bukett av den tidigare i sommar, och nu tog jag (nästan) allt som var kvar. Aldrig sett gräslök som är nästan en halv meter hög!
 
 
Den gula löken som jag tänkt skörda, visade sig inte ha vuxit lika mycket som den här hemma. Blasten såg lite tråkig ut, om det var hagelovädret under semestern eller nån skadeinsekt som var orsaken, vet jag inte. Den får stå kvar till nästa sväng, så hoppas jag den vuxit till sig.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0