Stockholmsresa med mera

Hemma igen sedan i går eftermiddag. Även nu känns det mest som tillfälligt besök, på måndag morgon är det dags att åka till Östersund.....
 
Stockholmsresan gick bra. Den stora behållningen var onsdagskvällen med Kim och den goda maten hon lagade. En fantastiskt god wok med grönsaker och kyckling. Skulle varit ris i också, men riset var slut, och lika glad var jag för det!
 
Ett eget litet krypin har man där - litet, men det behöver inte vara större!
 
 
Konferensen var bra och trevlig, faktiskt bättre än jag förväntat. Vissa hade lite roliga appar i sin telefon som kunde förvandla vem som helst till vad som helst!
 
 
Lite roligt att se ut som jag emellanåt känner mig!
 
Här hemma idag har vi haft snudd på storm - och ändå mestadels soligt och ganska varmt. Då är frågan - var det första höststormen eller inte? Radion har varnat för att ge sig ut med bil - många nedfallna träd och strömavbrott i länet. Vi har hållit oss hemma stretat på, främst med vedbodsbygget
 
 
 
Golv och två väggar av fyra på plats! Golvbrädorna var skruvade i de yttre bärlinorna och mitt bidrag till bygget har idag varit att komplettera med spikpistolen i alla bärlinor.
 
Det egenodlade vi har är vi ju väldigt glada för. Middagen idag bestod av fläskfilet med kokta smörslungade morötter och rödbetor med fetaostkräm - jättegott! Såklart var det ju då rotfrukterna som var egenodlade... Men så finns det ju också växter som inte äts. Som rosorna. En kvist har fått pryda köksbordet.
 
 

Hem och sen dit, del 2

Just nu är det en massa resande hit och dit. Hemkommen i eftermiddag från stugan där jag blev kvar och jobbade i Umeå måndag och tisdag. Nu packa om och åka ner till Stockholm igen. Konferens den här gången med början torsdag morgon och sedan middag på kvällen. Hem igen på fredag. Övernattning den här gången hos Kim och Markus båda nätterna.
 
I stugan var det som vanligt skönt. Hallen är nu färdigmålad och nästa sväng ska det läggas nytt golv, då blir det anleding att fota.
 
Fotat i helgen blev nog bara lökskörden. Gräslöksskörden. Har haft ett stånd i rabatten i alla år som har fört en tynande tillvaro. Blommorna har trängt in i tuvan och hotat ta över den. I våras var jag hårdhänt och plockade bort blomväxten som invaderade, såklart rök en del av gräslöken också. Men hade jag inte gjort något hade den kvävts. Sen har jag ju täckodlat den rabatten i sommar. Blommorna har växt som bara den, och det gjorde även gräslöken. Har skördat och fryst in en stor bukett av den tidigare i sommar, och nu tog jag (nästan) allt som var kvar. Aldrig sett gräslök som är nästan en halv meter hög!
 
 
Den gula löken som jag tänkt skörda, visade sig inte ha vuxit lika mycket som den här hemma. Blasten såg lite tråkig ut, om det var hagelovädret under semestern eller nån skadeinsekt som var orsaken, vet jag inte. Den får stå kvar till nästa sväng, så hoppas jag den vuxit till sig.
 

Hem och sen dit

Hemma igen efter den snabba Stockholmsvisiten. Vi hade en jättemysig kväll i Solna med Vickie och Sasha, med såå god mat och allmänt babbel. De är så söta!
 
 
Mötet idag angående ev nytt uppdrag, blev över förväntan, det kan bli nåt riktigt bra av det!
 
Hem sedan för att packa om; i morgon jobbar vi oss norrut för att landa i stugan. Ska bli intressant att se hur långt vi hade kommit i vårt hallbygge, man glömmer ju nästan på ett par veckor.
 
Dra upp löken däruppe ska jag göra också, hoppas den inte hunnit bli helt förvuxen! Men den sattes ju senare där än här, så det borde bli bra. Vi kommer härligt nog att ha egenodlad lök att tillgå i flera månader framöver! Nästa år blir det ännu mera lök i landen!

Ditten och datten

Vardagen börjar så smått tränga sig på, vädret hjälper till; betydligt kallare och sämre väder sedan vi kom hem, vissa dagar är det lite höstkänsla. Bra så egentligen, det svider inte lika mycket att kliva in i selen då.
 
Som vanligt är det lite mjukstart. Arbetsmaterialet jag saknade kom så småningom, har lagt i ordning den pärmen nu. De andra båda jag jobbar med har inte lika mycket nytt, så där funkar det ändå. Blev ändå några svängar ut i verkligheten i förra veckan, känns bra.
 
I morgon blir det en tur till Solna och övernattning hos Vickie och Sasha, ska bli mysigt och roligt att träffa dem igen! Anledningen är ett möte på onsdag förmiddag med en eventuell ny uppdragsgivare, vilket ska bli intressant.
 
I helgen hade vi besök av Kim och Markus, vilket också var superhärligt och roligt! Inget bubbel den här gången, men en hel del babbel - mycket viktigare!
 
En massa projekt har vi ju även här hemma - vi har ALLTID projekt. Fler än vad som kanske är nyttigt.... Det som är mest akut nu är en ny vedbod. Veden ligger fortfarande kvar ute sen i våras när den blev färdigkluven. Tanken var såklart att vedboden skulle blivit klar före semestern, men den blev inte ens påbörjad.
 
Men nu så! Fort gick det när väl det grundläggande blev klart. Ser kanske inte mycket ut för världen, men härifrån kommer det att gå hyfsat fort. Väggar och tak ska på, sedan kan vi lada in veden. Målning blir om vädret tillåter.
 
 
 
Det blir en enkel byggnad med glest satta väggbrädor för vedtorkningens skull och ett tak som sluttar bakåt. Som alltid med utomhusarbete hoppas vi på vädergudarnas tillmötesgående, så det går att få till resten hyfsat fort.
 

Semesterslut

En av de vemodigaste dagarna på året inträffade igår; semesterns sista dag och dags att lämna de sköna dagarna i stugan.
 
Dagarna då man går upp när man vill/vaknar, äter sin frukost i lugn och ro - i sällskap av ett korsord - och tar dagen som den kommer. Visst, vi har gjort en massa både ute och inne, men hyfsat i den takt vi vill. Vi har gett oss tid till en stund i solen mellan varven.
 
Men igår tog det slut, för det här året, och vi åkte hem. Nu är det ju så att vi har ett underbart ställe här också, bättre på många sätt, så det är inte synd om oss.
 
Idag har jag försökt få lite ordning på arbetslivet, kollat upp vad jag ska göra och konstaterat att jag inte fått arbetsmaterial från min huvuduppdragsgivare. Svårt att jobba för dem då. Har stött på, får se om de är vakna....
 
Både igår kväll och idag har det röjts en del i trädgården, hyfsat vildvuxet efter dryga två veckors bortovaro.
 
Dagens höjdare var när jag drog upp en gul lök för att kolla om de var skördeklara och får en bautastor lök i handen. Insåg att de måste dras upp genast! Så sagt och gjort, nu hänger de för torkning i lagårn! 25 lökar blev det, och lika många får jag dra upp när vi kommer upp till stugan igen!
 
 
 
 
 

Turbosemesterdagar

 
Den senaste halvannan veckan har gått i turbofart och inte gett många minuter över till sånt tjafs som att logga in på nån dator, ännu mindre tid till något blogginlägg. Men eftersom vi sen i söndags morse är ensamma igen finns en viss möjlighet.
 
Vi har haft en härlig tid med de nygifta och barnbarnen. Dagarna har rusat fram, precis som barnbarnen. Vädret har ju varit med oss; det har funnits möjligheter till bad och att springa utan kläder. Inte det bästa vädret kanske för att lägga nytt plåttak på huset, men världens bästa son har ändå gjort det. Men herregud vad han slet ont den första dagen när det var 27 grader nere på marken och han gick uppe på taket hela dagen. Efter en del påtryckningar fick vi ner honom och ut i sjön där han mest låg under vattnet en lång stund.
 
 
 
Men det har blivit tid för nöjen också, för både stor och liten. Ebba går i sin fars fotspår och gillar att fiska, så de två har varit ute på egen hand några gånger.
 
 
Fiske från lilla bryggan
 
 
Lunch på gräsmattan
 
Men som sagt har de nu åkt hem och vi har återupptagit jobbet med våra projekt här uppe. Ett av dem har varit att byta entré. En ny ingång har ju tagits upp i vårt gamla sovrum som blir hall och den gamla entrédörren har idag ersatts av en altandörr. Det blir så bäst......!!!
 
 
 
 
 
Medan arbetet med att få den tunga altandörren på plats höll på, så gick åskan rejält på håll. När den väl satt där så bröt ett av de värre åskovädren jag varit med om lös. Det höll på i flera timmar med blixt, dunder, regn och hagel. Visst har det haglat vid andra åskoväder, men så här mycket hagel har jag inte sett i verkligheten tidigare. Är glad att barnbarnen inte var här, för de hade blivit rädda, det dundrar rejält mot taket! Glada var vi ju för det nya då!
 
 
 
Stuprännan blev en hagelbössa....
 
Tomatplantor, dill och ärtskott har nog fått för mycket stryk...
 
Efter ovädret landade temperaturen på ca 8 grader, mycket lägre än i sjön. Sjörök.
 
 
Vi har ju varit bortskämda med ända upp till 24 grader i vattnet, nu ryker värmen iväg...
 
 

RSS 2.0