Växtkraft

Vi är så jävla duktiga, ibland. Idag har det varit en sådan dag. Mest för att vi var tvungna. Mycket som behöver/vill göras och mycket bortavaro de närmaste veckorna.
 
Så vi har kapat det sista av långveden, kluvit ved, dammsugit och städat och bäddat med kartoner och tidningar för nya odlingsmöjligheter:
 
 
Fortfarande efter inspiration från Skillnadens trädgård, där hon beskriver hur man anlägger en odlingsyta utan att behöva gräva. Har lagt kartonger i lager på en yta på åkern, strax utanför vår gräsmatta, kant i kant med den yta där det anlagts för vår nya byggnad för traktor och annat.
 
Nu tog jag lite av det i höstas slagna från åkern och sedan det växtmaterial vi samlat på oss under vinter och vår och lade på. När vi har hemmatid igen kommer där att läggas krattade löv, rens från rabatter, gammalt kompostmaterial och allt annat rens från trädgården. Den här bädden ska få fortsätta ta emot sådant material i cirka tre år. Under tiden är det tänkt att det som ligger underst ska ha hunnit bli till jord och det däröver ska sakta men säkert gå samma väg. Om det funkar ska vi även testa att plantera även i det icke jordomvandlade dessförinnan.
 
 
Och så snickrade kära maken snabbt ihop ytterligare en pallkrage för odling i år. Även det på en yta som täckts med tidningar i tre lager. Tanken även här är att döda gräset inunder och att låta köpejorden så småningom möta åkerjorden där under, för bästa odlingsmöjlighet.
 
Vi vet inte hur det kommer att gå, men det känns så himla spännande och roligt att testa sig fram. Det vi har att förlora är en hundring på jord och fröer, men massa att vinna i erfarenhet och eventuella ätbara grödor!
 
I morgon fyller världens bästa lilla Ebba hela fem år, hon som nyss var en liten bebis!
 
 
Mitt alldeles första blöjbyte på den här lilla ljuvligheten, vårt första möte när de alla var kvar på BB.
 
I morgon åker vi ner och firar hennes femårsdag, då lär det bli mer livat!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0