Seg helg och mört kött

Förkylningen vi har hänger i, tror kära maken är värre drabbad än jag. Förvisso får man alltid räkna med en dryg vecka och det är ju inte jag uppe i ännu, men han är det och är nog risigare än han var i början. Men det ska väl släppa så småningom.
 
Såklart klarar ju ingen av oss att släppa allt som måste/behöver göras, det är det man VILL göra som får stryka på foten. Men det blir ett urval; alltså har ingen vedhuggning påbörjats, som tänkt var. För min del har jag påbörjat fönsterputsning, men det har blivit ett par fönster om dan bara.
 
En lite spännande nyhet testades igår; lammstek. Hittade en liten benfri till bra pris i affären och tänkte att nu är det dags att testa. Använde ett recept med mycket smakrika kryddor - OM det skulle vara mycket kofta-smak i köttet. Om det berodde på kryddblandningen (vitlök, rosmarin, citron, honung, salt och svartpeppar) vet jag inte, men det blev mycket smakrikt och ett oerhört mört kött. Kommer att upprepas!
 
 
Även såsen blev väldigt god, sky från köttet med en skvätt vin och så grädde.
 
Idag kunde jag inte låta bli, trots förkylningen, det blev en liten sväng upp i skogen i jakt på kantareller. Tänkte att det kanske fanns kvar av de gula och om jag hade tur, att trattisarna hade kommit. Och det blev precis så; en hyfsad hög gula, men bara lite trattisar.
 
Så i stället för kycklingwok blev det kyckling med kantarellsås. Funkade kanonbra!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0