Jordgubbsmysteriet

Tillbaka uppe i stugan för några dagars jobb. När arbetsdagen var slut blev det ett race med gräsklipparen, men det hade ändå inte vuxit så mycket som jag trott på dessa dryga två veckor. Härligt också med ett solig och hyfsat ljumt väder!

När det var klart skulle jag titta till våra jordgubbar. Visade ju när vi åkte härifrån sist vilka mängder kart och blommor det var och undrade om de skulle ha hunnit ruttna bort?

Döm om min förvåning när jag inte fick ihop mer än så här:

 

Dessutom var två ruttna bär allt jag hittade. Tycker att det borde varit mer. Borde också varit mer bär i varierande stadie av mognad och övermognad. Men icke. Nej, det är inte fåglarna som tagit dem, det är nät över.

Däremot skyddar ju inte nät mot människor. Har väldigt svårt att tänka mig att av alla de kart som fanns när vi åkte, skulle dessa vara de enda som mognat. Därför är det lätt att slås av tanken (gjorde vi förra svängen också) att vi får hjälp att plocka av våra gubbar. Av någon som inte bryr som om att fråga om det är OK, eller som vi har sagt till att det är OK.

Kan ju inte veta, men kan det vara samma som även tidigare utan lov gett sig själv tillträde hos oss och tagit sig rätten att låna saker utan att fråga?  

Hur som helst kändes det väldigt skönt att få gräset klippt eftersom det verkar ha varit sista chansen, skitväder sägs vara på väg i morgon. Så här fint var det när jag klippt färdigt:

 
En dryg timma senare gjorde molnen sitt intåg:
 
 
Lite ovanligt när det kommer i en så skarp gräns.
 
Gillar ju att ha blommor på bordet, så trädgårdens sista fick komma in, så jag ser dom!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0