Jobbarhelg

Fredagens födelsedagsmat blev en liten upplevelse. Tog fram köttet på morgonen för att ta isär biffarna, visste ju att där fanns mer än vad vi behövde för en middag, men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Fyra REJÄLA biffar visade sig vara frysta tillsammans. Det krävdes ett visst mått av upptining och ett ännu större mått av styrka för att få isär dem.
 
När jag säger att de var rejäla så menar jag att den tjockaste var ca 6 cm tjock, den andra ca 5 cm.
 
 
Så båda delades och blev ju ändå rejäla biffar. Bra kött var det i alla fall, med smak. Det skulle ju vara naturbeteskött och förmodligen var det så. En annorlunda smak mot butiksköpt kött, inte helt olikt älgkött i smaken, en kraftig smak och även doft. Kära maken blev både nöjd och mätt!
 
I övrigt har det varit en helg med mycket utomhusarbete; hälften av årets behov av träd för ved har fällts, sommarens trasmattor har tvättats, fönster har putsats, gräsmattan har klippts och bilar har tvättats. Det känns i kroppen....
 
Lite roligt småpyssel har också hunnits med, för egen del blev det lite höstfint på köksbordet;
 
 
Kära makens småpyssel har varit att fortsätta med det lilla huset som står vid dammen. Det har funnits ett tag nu, men inte haft fönster eller dörr. Nu har det fått både det och en liten farstubro. Det roligaste var att det halva kvarnhjulet som låg framför vår gamla entré här till huset, nu äntligen fick en ny uppgift. Har inte haft hjärta att göra oss av med det, men inte heller på dessa år hittat ett nytt ställe att använda det på. Men nu kom platsen!
 
 
Dörren ska målas och både den och fönstren ska få foder runt sig, när tid gives. Självklart ska det in gardiner i fönstren också!
 
Och nu i kväll ser det faktiskt ut som om tomten redan har flyttat in!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0