Fruktansvärd tragedi och fruktansvärt hat.

Fruktansvärt hemskt och tragiskt det som hänt i Trollhättan idag. Skolskjutningar har ju skett ett flertal gånger i USA, men ingen har väl riktigt trott på att något liknande kunde hända här, i trygga Sverige.
 
Men vårt land har förändrats. Så mycket hat har växt. Det tar sig uttryck i sociala medier med hot om våld och död gentemot de som vissa anser har fel åsikter/står för fel saker/är fel människor. Till slut anser sig en del ha fått så mycket bekräftelse på att deras hat är berättigat att de måste agera. Det verkar vara vad som hänt i Trollhättan och det är med största sannolikhet det som hänt med alla asylboenden som brunnit i veckan.
 
Det är en skrämmande och farlig utveckling. När man hatar en hel grupp människor och slutar se att de är individer. Struntar i om de är barn, de är bara utlänningar - drar alla över en kam, och ger sig rätt att döda. Eller bränna ner. Romerna/tiggarna har ju fått många boenden nedbrända under sommaren. Det är samma urskiljningslösa hat som ligger bakom.  
 
Det värsta är att jag tror att det bara är början. Det finns alltför många sätt, till synes kanske oskyldiga, som underblåser hatet. T.ex. det jag såg på Facebook häromdagen om att "vi ska ta hand om våra egna först", och snyftar till det om "våra egna hemlösa, våra vanvårdade åldringar" osv osv.
 
Men de skrek inte om våra egna hemlösa tidigare, ej heller över våra åldringar. Det är bara ett sätt att vända fokus mot flyktingar och invandrare, vilket för övrigt är två olika saker.
 
Inte skulle det heller bli den minsta skillnad för varken svenska uteliggare eller vanvårdade gamlingar om alla flyktingar försvann. Båda grupperna fanns innan flyktingarna kom och finns av olika orsaker som inte alls har med kostnaderna för flyktingar att göra. Men det förtiger de som vill sprida hat. Och alltför många tror att "våra" grupper skulle få det bättre om inte flyktingarna fanns här.
 
Vi är på väg åt fel håll!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0