Nygammalt

Är väldigt nöjd med den lilla hörnan som för ett tag sedan äntligen blev fixad i vårt gästrum, vår pigkammare. Tanken på hur den skulle se ut har funnits sedan rummet blev renoverat, men av olika anledningar har den inte blivit fixad förrän nu i höst.
 
Stolarna hittade vi i lillstugan när vi flyttade in och sparade. Sitsarna måste gått sönder för där har masonit (inte så snyggt gjort, men det funkar) spikats på. När jag fick gjort nya dynor i ett passande tyg så blev de riktigt bra. De ska absolut inte målas om, de ska vara som de är.Läste häromdagen i Gård och Torp som jag prenumererar på, att den här stolsmodellen var vanlig i sekelskiftet 18-1900-talet, så de passar bra i huset! De kan till och med ha stått i samma rum på den tiden, då det ursprungliga köket fanns där.
 
Bordet däremot ska nog målas antikvitt vad det lider.
 
 
I kväll har det också blivit bestämt att vi om drygt en vecka ska åka söderöver och träffa de allra finaste barnbarnen. Det känns som det var länge sedan sist och det suger i den tarmen. Tanken var först att de skulle komma hit, men av olika anledningar så visade det sig till sist att det inte funkade. Men då är det inte värre än att berget får komma till Mohammed, istället! Det ska bli mysigt!
 
Och för eventuella intresserade så finns det ett recept på Hokifilet i hummersås på eatit.blogg nu.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0