Kallt

Oj, vad dagarna rullar undan! Kom i kväll hem efter tre dagar i Östersund där jag bland annat varit på mitt första kundbesök med mitt nya uppdrag. Visade ju de stora väskorna med varuprover för ett tag sedan, och i helgen som var ägnades i princip en hel dag åt att gå igenom allt och försöka klura ut hur jag bäst ska hantera det hela. Får nog testa mig fram lite och se vad som fungerar bäst i praktiken.
 
Östersund är en bra stad att jobba i, trevliga kunder och som oftast köper bra. Dock har det varit lite kylslaget, bara någon enstaka plusgrad. Å andra sidan är det väl ändå varmt för årstiden och både Östersund som ska ha någon skidtävling nästa vecka, och Åre som är beroende av skidturisterna, är smått panikslagna över snöbristen. Hörde på radion att Östersund i måndags höll på att fylla skidspåren med snö som var sparad sedan i vintras. Lite fascinerande.
 
I morse var det rejält isigt på vägarna, åkte upp till Strömsund och var väldigt glad över dubbdäcken för det var HALT!
 
Väl hemma förstod jag att det nog inte varit varmare här, för det var rejält utkylt i huset; 15,3 grader på nedervåningen och 14,5 uppe. Det enda element vi lämnade på var för lite stödvärme i köket och då får man bita i det sura (kalla) äpplet.
 
Så det var bara att släppa packningen i hallen och tända båda eldstäderna:
 

Dessutom tända massa ljus. Inte bara för myspys - de små eldarna är också eldar och ger mer värme än vad man tror. Nu efter fyra timmar har vi fått upp temperaturen i köket till nästan 20 grader. Kaminen uppe ger en större effekt och ska värma mindre yta, så där går det fortare. Och så njuta den där speciella värmen som veden ger!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0