Fynd

Idag kom de första blyga snöflingorna. De var inte så många men de dalade sakta i ca en halvtimma. Tillräckligt för att det skulle bli lite vitt där marken var frusen. Sen steg temperaturen en aning och de töade bort. Men nu tar jag gärna några centimeter snö, det blir genast lite ljusare.
 
Så var det fynden, de är några stycken. I Östersund finns några loppisar som jag tittar in i när jag har en stund över. Så även i veckan som var.
 
Sedan kära makens arbetsrum blev klart har det saknats någon passande tavla. Har tänkt att det får vara tills den rätta dyker upp och det gjorde den i veckan. Just den loppisen är ganska trång och tavlor ställs på golvet i brist på plats på väggarna, så det är till att bläddra. En del står med bildsidan framåt, andra har hamnat med bilden mot väggen. Känslan när jag då viker fram den här, som står med baksidan utåt, och det inte finns någon tvekan, var lite halleluja-aktig. Något slag av bild finns ju i huvudet, motivet ska vara passande, färgvalet likaså samt att jag ville ha en guldram. Det ska helt enkelt passa in i rummet och dess möblemang och färger.
 
Och så står den bara där, hur fin som helst och lagom stor. Inte var den dyr heller, trots att det är en oljemålning, målad -46.
 
 
Har även letat gardintyg till vårt sovrum. Vi har sedan rummet blev klart haft samma vita gardiner hela tiden. Eller rättare sagt, vi har sex likadana gardiner, jättefina, som svärmor har vävt till oss. Men lite ombyte förnöjer ju. Ville ha ett blått tyg som matchar det blå i tapeterna och har letat i tyghandeln ett bra tag, men icke. Men på loppisen! Exakt rätt duvblå nyans, ett tunt tyg som släpper igenom ljuset och stuven var lagom lång till två längder! Sömnad har idag påbörjats.
 
 
Och sist, men inte minst, har jag fyndat här hemma! Tyckte jag hade gått igenom vår gamla lagård flera gånger, men igår hittade jag tvättbrädan! Gömd bakom en gammal lår, mot ytterväggen så benen har tagit stryk. Tänk om jag hittat den för nio år sedan när vi flyttade in, då var de säkert i bättre skick! Men en sådan här tvättbräda har jag letat efter, budat på på Tradera men förlorat. Ska ju inte använda den, den ska bara vara en prydnad i tvättstugan! Och det tycker jag den blev!
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0