Flyktingar och rasism

"Nu får det fan vara nog! Jag betalar en djävla massa skatt för ingenting! Jag betalar gärna min del för att pensionärerna skall ha ett bra fullgott och tryggt liv. De byggde upp detta underbara land. Skolan och försvaret bidrar jag gärna till! Och en djävla massa annat. Men nu när massinvällning av ekonomiska migranter havererar hela välfärden. Börjar min empati sträckas ut för långt. Denna värdelösa regering stoppar nu biståndet till länder där fattiga svälter ihjäl. För att..."

 Blir så less på dessa i grunden rasistiska inlägg som med jämna mellanrum dyker upp i sociala medier. Underförstått är det ”pensionärerna” som får lida och bekosta flyktingomhändertagandet. Förmodligen avses den del av pensionärerna som befinner sig på vårdhem och där vanvårdas, för det är ju tyvärr inte ovanligt. MEN det skedde i precis samma utsträckning innan flyktingvågen kom!

Sen är det ju så att vanvården beror på att en stor del av de inrättningarna drivs av privata företag som får betalt av kommunerna för att driva vårdhemmet. Blir det pengar över stoppas dessa ner i företagets kassa, det är deras vinst. Så ju större neddragningar på vården och personalen dessa företag gör, ju mer tjänar de. De får samma pengar oavsett hur många flyktingar som kommer.

Reagerar också över att de kallas ”ekonomiska migranter” vilket tyder på att de kommer hit av ekonomiska skäl, alltså inte är flyktingar. Det talas också om att de har betalt stora pengar för att komma hit, och det stämmer. De flesta är välutbildade, som hade bra jobb innan Assad bestämde sig för att utplåna sitt folk. De hade pengar – som de använde till att ta sig hit. Väl här vill de så snart som möjligt få börja jobba i de yrken de är utbildade i. Det är där problemet dyker upp; Sverige tar alldeles för lång tid på sig att ge den möjligheten. Det måste snabbas upp. I den här gruppen finns gott om läkare, lärare, ingenjörer och andra yrkesgrupper som vi faktiskt har brist på i Sverige. Om processen att göra dem klara för arbetsmarknaden halverades så skulle vården få ett värdefullt tillskott av läkare, och våra sjuka gamlingar kanske också må bättre.

Sen är jag också helt säker på att de flesta av dem skulle välja att återvända till sitt hemland så snart kriget där är slut. De valde inte att lämna sitt land, de tvingades fly för att rädda sina egna och sina barns liv. De flesta, uppemot 3 miljoner, finns i grannländerna under miserabla förhållanden.

Att det tas ifrån biståndet för att lösa flyktingkostnaderna här i landet, tycker jag också är fel, samtidigt förstår jag inte varför insändaren ovan kritiserar det eftersom det då alltså inte tas från pensionärerna? För det är ju också något som dyker upp med jämna mellanrum "vi ska ta hand om våra egna först". Men det gjordes inte heller innan flyktingarna kom.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0