Växtkraft!

En ångest och pina är det, det här med deklaration!
 
Dels har jag ju ett bokföringsprogram där jag för in allting och som serverar mig olika förslag på hur min deklaration kan se ut, och så var vi ju till vår revisor förra helgen när vi var uppe i stugan som kom med sin variant.
 
SEN, är det upp till mig att begrunda och gå igenom de här varianterna, försöka bedöma vad som är mest riktigt (inget är olagligt, men man kan utnyttja system och lagar på olika sätt) och bäst för mig.
 
För första gången försökte jag använda mig att Skatteverkets e-deklaration, men det sket sig, om man får uttrycka sig så. Vet inte om de råkat ur för nån bugg, men det funkade inte alls och stressen satte in så till den milda grad att jag fick frossbrytningar.
 
Det slutade med att jag fyllde i alla jävla bilagor man ska lämna som företagare för hand, stoppade ner i ett kuvert och åkte till brevlådan. Momsdeklarationen däremot lämnade jag via nätet.
 
Men nu är det gjort, återstår bara att betala in momsen före 12 maj. Alldeles för många tusen......
 
Ändå, skönt att få det ur min värld, åtminstone fram till i höst nån gång när de i så fall kommer med frågor....
 
Så, till något roligare; vet att jag förra våren upptäckte att påskliljor såg ut att växa strax utanför gräsmattan. En inomhus påskprydnad som fick gå tillbaka till naturen när den gjort sitt.
 
Idag hände samma igen; kära maken kom in och pratade om några fina gula blommor som växte strax utanför gräsmattan. Nej, det var inte Tussilago och inte Gullvivor. Var ju tvungen att gå ut och titta! Samma har hänt igen; den här gången utslängda små Tète a Tète från förra våren. Just faktiskt bara utslängda och ändå har lökarna lyckats få ut rötter som lyckats hitta näring nog att komma igen. Får inte ihop det med det som skrivs när man köper lökar att de ska grävas ner si och så djupt.....!!
 
 
Här syns hur löken faktiskt ligger ovanpå jorden, andra låg på sidan, men både blad och blommor kommer ändå!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0