Ljustrött!

Varje höst och varje vår gnäller vi båda två över att vi är så trötta. Med ett jobb som vårt, där vi träffar en massa människor varje dag, dessutom skakar tass med de flesta, så utsätts vi ju såklart för diverse olika virusar och bakterier och gissar att kroppen ju får en del att hantera och kurera. Det tar såklart på krafterna.
 
Dessutom är tiden fram till dryga mitten på hösten och även fram till strax innan påsk (som nu) väldigt arbetsintensiva månader. Ännu en anledning att bli trött. Både för jobbet och resorna samt stressen att hinna allt innan dead-line.
 
Dock har jag idag fått ännu en förklaring på tröttheten. Det är LJUSET! Eller snarare förändringen av det. Det är ju just mellan vintersolstånd och sommarsolstånd som ljuset antingen kommer som fortast, eller försvinner som fortast. Ju längre norrut i landet, desto mer skillnad blir det i antal ljustimmar på vecka. Detta har kroppen tydligen svårt att hänga med i, biologiskt. Därför blir en del väldigt trötta. En del så till den milda grad att de blir deprimerade.
 
Det är tydligen samma sak oavsett om du bor i Europa eller på den Amerikanska kontinenten, vilket är logiskt. Enda undantaget är islänningarna, och, gissar jag, grönlänningarna, vilket gissas bero på att de äter mycket mer fisk än vi andra.
 
Så nu får man sluta att klappa sig på axeln och säga att "jag HAR ju jobbat så HÅRT!"
 
Fast det är klart, att sova bra skulle ju inte vara fel...... men något bättre har det varit de senaste nätterna!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0