Insomnia

I hela mitt liv har jag alltid haft väldigt lätt för att somna på kvällarna.
 
Men, sedan ett par, tre år har det blivit mer och mer vanligt att när jag ska iväg på längre jobbresa dagen därpå, så har jag haft svårt att komma till ro och somna. Numera är det mer regel än undantag tyvärr.
 
Dock har de här båda nätterna i Östersund skrämt skiten ur mig, om jag får uttrycka mig så. Att jag hade svårt att somna på söndag kväll och var tvungen att till slut gå upp och knycka en insomningstablett av kära maken, var nästan väntat. Men att samma sak skulle hända båda kvällarna i Östersund, blev jag skräckslagen över!
 
Hittills har det, som sagt, varit natten innan jag ger mig iväg, aldrig tidigare när jag kommit dit jag ska. Och att det dessutom skulle hända när jag hade min trygga, underbara älskling bredvid mig, gör mig livrädd.
 
Vad jag ska göra åt det vet jag inte. Vi har pratat en hel del om orsakerna och tror väl båda att det är stress, av någon anledning. Men jag känner mig inte stressad, när jag ligger där. Oroar mig inte för varken bilresa eller jobb. Men hjärnan vill inte koppla ner. Den matar på med allt möjligt; kommande händelser, dåtida händelser, renovering, barn och barnbarn, jobb (såklart), mat - allt, precis allt. Det är precis som den vill säga; hallå, jag är inte färdig än! Fastän jag känner hur det dunkar i huvudet av trötthet, så matar den på. Ibland känner jag att nu, nu somnar jag snart...... då är det som att den rycker upp sig, hjärnan, och säger nä, nä, det är inte dags än!!!
 
Nu är det bara två veckor till vårens första långhelg; påsk. Kanske är det vad som behövs - längre avbrott i jobbandet, resandet. Fast å andra sidan har jag ju haft några ofrivilliga veckor med mindre resande i och med flunsan jag hade. Fast å tredje sidan ligger jag ju efter i jobbet tack vare det....
 
Men förutom påsken kommer det ju med våren fler längre helger, hoppas verkligen att det är vad som behövs, lite tätare "break". Annars vete fasiken vart det tänker sluta....
 
Bildresultat för insomnia bilder
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0