Venedig, sista delen

I lördags morse hängde vi på låset klockan sju i frukostmatsalen på vårt hotell. En rekordsnabb frukost blev det; tjugo över åtta skulle vattenbussen gå till flygplatsen och den var vi tvungna att hinna med. Vid den tiden på morgonen var Markusplatsen i det närmaste tom, så allt flöt som det skulle.
 
Precis som allt har gjort under den här resan! Att både Venedig, hotellet och vädret har överträffat våra förväntningar känns som en stor bonus.
 
En stor bonus kändes det som sista kvällen, fredagkvällen, när vi firade 22-årig förlovningsdag och åter ville hitta en trevlig restaurang. Hamnade till slut på en liten en, på ett oansenligt torg, i gränslandet mellan turistområdet och det mer lokala, och fick fantastisk fisk.
 
Gillar ju normalt sett inte fisk, äter det hyfsat ofta för att det är nyttigt. Men den här fisken var ljuvlig! Sea bass heter den, tydligen vanlig i vattnen där. När den var färdiglagad visades den upp på fat innan den fileades och portionerades.
 
 
Nej, det är inte chokladsås de ringlat runt, men jag var lite fundersam först. En sås med sälta och en lite rökig touch som var pricken över i:et till fisken. Lägg därtill en underbar Tiramisu, bra service och en rolig amerikanska som bordsgranne! Härligt när sista kvällen blir den bästa!
 
Här kommer ett litet bildregn från dagarna här:
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0