Snarkband

En väldigt fysisk och produktiv helg har vi haft; framför allt har vi äntligen blivit klara med veden! Varje vårs återkommande projekt, med både för- och nackdelar.
 
Nu är den som sagt klar och i år har vi valt att lada in den i den takt den blivit kluven. Normalt ska den ju ligga ute och torka, men eftersom vi nu (äntligen) ligger ett år före vad gäller ved, får den torka inne i lagårn i stället. Den är så skruttig och gles så veden lär nog kunna torka ändå!
 
Tvättat bilar, klippt gräsmattor, grästrimmat, målat staket runt bron, listan kan göras ganska lång. Vädret har varit med oss och det har varit skönt att få vara ute och fixa.
 
Idag däremot har det regnat. Igen. Den här våren är verkligen inte rolig; det måste vara väldigt många år sedan vi var i mitten av juni och ännu inte haft en enda dag med en temperatur på 20 grader! Dessutom väldigt blåsig.
 
Så idag har det varit inomhusaktiviteter. Har sytt ett snarkband till kära maken t.ex. Han snarkar rejält och får apné av det, dvs andningsuppehåll. Själv sover jag som en stock och störs inte jättemycket av hans snarkningar, men själv mår han dåligt av dem, eller rättare av apnén. Ständigt trött och förkylningskänningar, de beror nog på att slemhinnorna torkar ut. Han har varit hos läkare och fått med sig utrustning hem för att se hur illa det är, om det går att få hjälpmedel. De har konstaterat att han har dem, men de är inte tillräckligt allvarliga för hjälpmedel för ynka 8000:- (bettskena). Så nu försöker vi med egna hjälpmedel; snarkband.
 
Ett tygstycke där man syr in ett par bollar så personen som har det i sömnen ska finna det obekvämt att ligga på rygg (och därmed snarka).
 
 
Nu blev det inga bollar i det här snarkbandet, utan två tomma snusdosor - man tager vad man haver! Vi tycker båda två att det ska bli spännande när detta provas i natt!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0