Inga svalor

Någonting är fel, förmodligen väldigt fel. Här finns inga svalor.
 
I alla år har vi förbannat svalorna som bygger bon överallt. Under vartenda tak, altaner osv, och vi har ju tre byggnader här och alltså många potentiella ställen. Och de har hittat dem. Sen sitter de på TV-antennen ovanför solaltanen och skiter ner på altanen. Kommer man för nära där de har bo, går de till skenattack. Ett gissel har de varit.
 
I år finns det inte en enda svala här. Är ganska säker på att när vi var här sist så såg vi dem och konstaterade att vi nog skulle hinna tillbaka i tid för att försäkra oss om att de inte skulle bygga bo för nära oss.
 
De är borta! Det är inte bara det att de inte har byggt här hos oss, för fanns de i omgivningen skulle vi ändå se och höra dem i luften. De finns inte. Inte här. Det är även mycket färre Sädesärlor. Skulle väldigt gärna vilja veta vad anledningen är. Tycker att det känns lite skrämmande.
 
Bildresultat för svalor bilder
 
Förutom denna fundering, så har vi haft ytterligare en härlig dag. En del stackmoln på sena förmiddagen som försvann efter lunch och lockade oss till horisontalläge på nämnda solaltan.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0