Ljuvligt härligt!

Prognosen i går lovade oss en solig dag idag, men i går kväll när vi la oss var det väldigt svårt att tro på. Tunga moln på himlen och en gråkall dimma som såg ut att tjockna.
 
Men, vi vaknade till strålande solsken som höll i sig resten av dagen. Inte ens de lätta stackmolnen de utlovat till eftermiddagen dök upp. Faktiskt inte ett moln på hela dagen!
 
 
Så det blev solstolarna! Och på eftermiddagen lite målning också. Ett av sommarens projekt är att måla om åtminstone garaget, helst alla byggnader här..... men garaget först.
 
Men de närmaste dagarna blir det nog inte så himla mycket målning, för i morgon kommer Vickie och hälsar på några dagar. Det blir till att går ifrån semestervanorna och ställa klockan för att hämta henne från flyget.
 
Tyvärr verkar det ju inte som vi får behålla det ljuvliga vädret, i morgon verkar det bli sämre igen. Men det verkar vara lite hit och dit, så vi hoppas! Ljuvligt var det att bada efter bastun i kväll när det faktiskt var 19 grader i vattnet! Det är ju så vi vill ha det!
 
 

Begynnande semesterlunk

Får väl säga att vi börjar komma in i vår semesterlunk. Som alltid har vi en massa olika saker som ska göras, några för att det är roligt, några för att det måste göras och så några som är nånting där mitt emellan. Dagarna rinner i väg. De sista dagarna har varit rent bedrövliga, vädermässigt; regn, regn och kallt. Så det passade ju att lägga tid på städning. Inte det roligaste, men måste-göras. Och så passade vi på att ta hit svärmor på lunch idag. Glad var hon för en liten "utflykt" och nu fick hon se vad det betytt när vi pratat om att vi byggt och målat i gäststugan. Hon har ju tyckt att det inte borde ta så mycket tid att måla och att vi borde varit mer hos henne istället. Nu var hennes kommentar att "ni har ju byggt om hela huset"! Det har vi väl inte, men nästan. Faktum är att jag tror hon var klart imponerad över resultatet, hade jag inte riktigt trott. Kul!

Ibland blir det bäst!

Efter den här kalla bedrövliga våren fanns det snudd på en viss rädsla att åka upp hit till stugan och ha semester. Ingen av oss kände på något sätt den där vanliga stegrande känslan av vår, försommar, sommar och sen semester. Vi har ju för sjutton knappt haft vår! Och absolut ingen försommar!
 
Så förväntningarna var noll.
 
Och så blir vi välkomnade av detta underbara väder vi haft nu i tre dagar! Helt fantastiskt underbart härligt ljuvligt och dubbelt upp!
 
Idag är det ju den riktiga midsommardagen, toppen. Eller botten, om man så vill. På mörka timmar. Här finns de inte. Det blir bara lite mindre dagsljus. Midnattssol har vi ju inte, men inte mörkt heller.
 
Och så dessa fantastiska dagar, återigen. Underbart!
 
 
Plockade lite nya blomster till middagsbordet. Slutar aldrig att känna mig bortskämd med den här utsikten från just middagsbordet!
 

En av mina få selfies. Det roliga med den här (tycker jag) är att fönstret bakom visar vad som finns framför mig...

Inga svalor

Någonting är fel, förmodligen väldigt fel. Här finns inga svalor.
 
I alla år har vi förbannat svalorna som bygger bon överallt. Under vartenda tak, altaner osv, och vi har ju tre byggnader här och alltså många potentiella ställen. Och de har hittat dem. Sen sitter de på TV-antennen ovanför solaltanen och skiter ner på altanen. Kommer man för nära där de har bo, går de till skenattack. Ett gissel har de varit.
 
I år finns det inte en enda svala här. Är ganska säker på att när vi var här sist så såg vi dem och konstaterade att vi nog skulle hinna tillbaka i tid för att försäkra oss om att de inte skulle bygga bo för nära oss.
 
De är borta! Det är inte bara det att de inte har byggt här hos oss, för fanns de i omgivningen skulle vi ändå se och höra dem i luften. De finns inte. Inte här. Det är även mycket färre Sädesärlor. Skulle väldigt gärna vilja veta vad anledningen är. Tycker att det känns lite skrämmande.
 
Bildresultat för svalor bilder
 
Förutom denna fundering, så har vi haft ytterligare en härlig dag. En del stackmoln på sena förmiddagen som försvann efter lunch och lockade oss till horisontalläge på nämnda solaltan.
 
 
 
 

Midsommarafton

Viss betalning för alla kalla vårdagar har vi fått idag. För ovanlighetens skull har bästa stället att fira midsommar på varit i Norrland. Annars brukar ju södra delarna av landet vara det säkra alternativet.
 
Vi tackar, bugar, niger och njuter!
 
Växlande molnighet under dagen, men så när det var dags att njuta midsommarmaten, försvann det sista molnflaket och himlen blev magiskt vackert klar och blå!
 
 
Temperaturmässigt förvisso inte mer än 17 grader, men den här våren och försommaren har inte skämt bort oss med mer tidigare heller, så vi är jättenöjda! I solen där på altanen hjälpte ju solen till så till den grad att t-shirtarna åkte av! Ingen insyn och klatschig färg på BH-n (skulle kunna tagits för bikini-BH) om någon mot förmodan skulle dykt upp.....
 
 
 

Karl-Alfred = jag

Igår, nån timma efter vi kommit hit, fick jag ett bett av något slag av insekt. Kände inte själva bettet, utan kände att det kliade lite och såg bettstället, där det blivit som en liten blodblåsa.
 
Duttade på av min lifesaver Tea Tree Oil, som snabbt och effektivt tar bort myggbett 9 gånger av 10. Förstod efter en stund att det inte funkade den här gången, tror inte det var en mygga som bet mig heller.
 
Då hade det blivit en hård 50-örings stor "kaka" av bettet, duttade på mer men när det var läggdags hade det vuxit till ca 10 cm i diameter.
 
Vaknade på natten av att det kliade och i morse och resten av dan har jag sett ut som Karl-Alfred, på ena armen.
 
Bildresultat för karl-alfred
Fast tyvärr inte lika stark..
 

Svullnaden kliar, fast inte jättemycket, småmolar emellanåt och är alldeles het.
 
Det här är inte första gången sån här inträffar för mig, har en viss allergi mot insektsbett, och det lägger sig så småningom. Men ändå, lite obehagligt är det.

Semester!!!!!!!!

I morse lämnade vi ett grått och kallt (+9) Sundsvall. Gjorde lite jobb i Birsta, handlade, satte oss i bilen igen och andades ut. SEMESTER!
 
Såg termometern stiga ju längre norrut vi kom och molnen bli tunnare.
 
Väl framme satte vi oss på altanen, tog ett glas rosé och bara njöt!
 
 
Vem har bråttom att packa ur och upp när det är första dan på semestern?????
 
Det känns som en stor bonus och en liten första betalning för den hemska, kalla, blåsiga icke-våren vi haft att få en sådan här start på semestern!
 
Molnen sjönk undan än mer, vi satt ute och åt, solen sken in i bastun så det gjorde ont i ögonen, vi badade såklart och aldrig hade vi väl trott att vi skulle få en så  fantastiskt skön eftermiddag och kväll!
 
 
 
 
 

Sista natten

borta i jobbet för den här säsongen! Känns väldigt skönt, men samtidigt jobbigt. Så mycket att göra och fixa hemma innan semestern drar igång till midsommar, samt att jag är ensam här i Östersund. Kära maken kunde stanna hemma, han.
 
Bor som vanligt inte på något flashigt hotell, men det som behövs finns. Utsikt över bangården och Storsjön med Frösön i bakgrunden. Bilen i förgrunden är min...
 
 
Just då sken solen, men det har varierat under dagen, rejäla skurar har kommit och sommardagen har bjudit på +8 grader som mest...... lägg till det en rejäl blåst.....

Men som sagt, nu ska sista natten klaras av, sen några besök i morgon, har kört järnet idag för att inte ha mer än några stycken kvar i morgon och kunna komma hem i bra tid.
 
Torsdag har vi båda plockjobb som vi tar på vägen norrut, mot stugan och semestern. Ska bli skööönt!
 
 

Snarkband

En väldigt fysisk och produktiv helg har vi haft; framför allt har vi äntligen blivit klara med veden! Varje vårs återkommande projekt, med både för- och nackdelar.
 
Nu är den som sagt klar och i år har vi valt att lada in den i den takt den blivit kluven. Normalt ska den ju ligga ute och torka, men eftersom vi nu (äntligen) ligger ett år före vad gäller ved, får den torka inne i lagårn i stället. Den är så skruttig och gles så veden lär nog kunna torka ändå!
 
Tvättat bilar, klippt gräsmattor, grästrimmat, målat staket runt bron, listan kan göras ganska lång. Vädret har varit med oss och det har varit skönt att få vara ute och fixa.
 
Idag däremot har det regnat. Igen. Den här våren är verkligen inte rolig; det måste vara väldigt många år sedan vi var i mitten av juni och ännu inte haft en enda dag med en temperatur på 20 grader! Dessutom väldigt blåsig.
 
Så idag har det varit inomhusaktiviteter. Har sytt ett snarkband till kära maken t.ex. Han snarkar rejält och får apné av det, dvs andningsuppehåll. Själv sover jag som en stock och störs inte jättemycket av hans snarkningar, men själv mår han dåligt av dem, eller rättare av apnén. Ständigt trött och förkylningskänningar, de beror nog på att slemhinnorna torkar ut. Han har varit hos läkare och fått med sig utrustning hem för att se hur illa det är, om det går att få hjälpmedel. De har konstaterat att han har dem, men de är inte tillräckligt allvarliga för hjälpmedel för ynka 8000:- (bettskena). Så nu försöker vi med egna hjälpmedel; snarkband.
 
Ett tygstycke där man syr in ett par bollar så personen som har det i sömnen ska finna det obekvämt att ligga på rygg (och därmed snarka).
 
 
Nu blev det inga bollar i det här snarkbandet, utan två tomma snusdosor - man tager vad man haver! Vi tycker båda två att det ska bli spännande när detta provas i natt!
 

Soffans tid

När vi flyttade in i det här huset för snart nio år sedan så låg det skräp, skrot och bråte i allmänhet, lite överallt. En del ligger kvar i skogsbrynet, vi har inte haft möjlighet att rensa mer än lite grann där.
 
Runt husen har vi röjt upp, ett och annat värt att bevara har vi hittat, t.ex. den här gamla trädgårdssoffan som låg slängd och nästan helt övervuxen på baksidan av lagårn.
 
Den håller fortfarande att sitta på men ska, när tid infinner sig, få nya brädor. Den har stått på vår farstubro de senaste åren för att få skydd mot väder och vind.
 
I kväll har vi haft en riktigt ljummen, ljuvlig kväll, en sån där när man går ut bara för att lukta och njuta. När jag stod med håven och rensade dammen och kvällssolen gluttade, så insåg jag helt plötsligt att såklart ska vi ha en sittplats vid dammen!  Varför har jag inte insett det tidigare? Så då var det ju bara att bära ner soffan, såklart! Där hör den hemma!
 
 

Du ska inte tro det blir sooommar.....

ifall inte nån sätter fart, på sommarn och gör lite sooomrigt osv. Idas sommarvisa. Brukar spelas till leda vid den här tiden på året, men jag har inte hört den en enda gång i år!
 
Kanske låtväljarna på SR insett att det är ett lite väl stort hån att spela den i år!? När det faktiskt börjar verka som att det inte blir någon sommar.
 
När man är ute i butikerna och pratar med folk så hörs paniken hos alla; är det så här det ska bli i sommar? Två månader nu med osedvanligt kallt och blåsigt väder. Alla tänker detsamma; hur ska vi klara vintern utan att få åtminstone en "normal" svensk sommar? Och den normala består inte av +25 och solsken i veckorna fyra, men kanske varannandagsväder? Vi får verkligen hoppas att det vänder!
 
Idag har jag i alla fall försökt sätta fart på sommaren här; pelargonerna har hamnat i sina balkonglådor och flyttat ut på farstukvisten. Ska nu bara komma ihåg att ta in dem på nätterna nu i början.....
 
 
Syrenerna håller på att gå i blom, vi är ju lite sena här. Plockade även en doftande bukett liljekonvaljer, nu var det gott om utslagna!
 
 

Ett slag på stora trumman!

Hemma igen efter två hyfsat arbetsmässigt givande dagar i och runt Umeå. Tråkigt bara att kära maken kör en Hälsingesväng och sover där nere nånstans, Alfta tror jag.
 
Men ändå, härligt att vara hemma!
 
Fick veta i går eftermiddag att Umeås studenter hade utsläpp idag. Fastnade lite i trafiken på förmiddagen, men hade annars tur som klarade innerstadstrafiken innan kortegerna intog gatorna.
 
Ensam och äntligen hemma ikväll, skulle jag titta på "Äntligen hemma" men hamnade istället i sändningen av Polar Music Prize. Och fastnade.
 
Hade ju sett och hört tidigare vilka vinnarna var; Emmylou Harris och Evelyn Glennie. Under galamiddagen var hyllningarna till Emmylou många, och bra, men jag saknade hyllningarna till Evelyn.
 
Två fantastiska musiker, Emmylou är ju en institution, men Evelyn är nog mer fascinerande. Döv och ändå slagverkare.
 
https://www.youtube.com/watch?v=95LggxSC2Ls
 
Helt fantastisk!
 
 

Stughelg med allt vad det innebär!

Förra våren trampade vi ju rakt ner i roséträsket. Vi som aldrig gillat rosévin. Men lilla fröken Vickie visade ju oss i vilket väder och sammanhang det skulle drickas. Sen dess har vi traskat i det träsket. När det funnits anledning, vilket det inte gjort sedan någon dag tidigt i våras och innan dess förra sommaren. Förhoppningar om att få anledning den här helgen har ju såklart funnits och igår tyckte vi oss ha fått anledning när solen sken.
 

En stund att njuta!
 
Njutit har vi såklart även gjort i bastun. Två soliga kvällar har vi haft, när det inte gått att se ut genom fönstret nere i bastun för det blänker så sanslöst från sjön. Badat såklart, även fast det varit VÄLDIGT snabba dopp.
 
Underbart är det med ljuset. Tog lite bilder i går kväll vid 23,30, fast det är två veckor kvar till sommarsolståndet ( sen vänder det :( ) så är det ändå alldeles fantastiskt ljust!
 

Idag har det varit en inomhus-jobbar-dag, dvs det har varit dåligt väder. Efter lunch regn, spöregn emellanåt.
Men äntligen blev dörrarna till garderoben i nya hallen i gäststugan (sovhuset,mm mm) klara. Färdigmålade igår, och färdigställda idag. Eftersom hallen har väggbeklädnad av vitmålade brädor tyckte jag att det måste brytas lite. Därför blev inte dörrarna helt av trä, utan uppmjukade med tyg. Riktigt bra tyckte vi att det blev!
 

Ett par nya lampor har också kommit upp; en i taket - STOR och på väggen ett loppisfynd för 40 kronor som jag är VÄLDIGT glad över!

Kvar att göra i hallen är att få upp dörrfoder och lite målning i anslutning till dem. En hatthylla ska också upp, den ligger i garaget och väntar. Taket är fult och ska få beklädnad av fuskpärlspontsplattor, golvlister ska också på plats och utrymmet/hyllan ovanför de nu färdigställda dörrarna ska också få dörrar.
 
Allt i sinom tid!
 
 
 

Här igen

Så är vi här igen. I stugan. Efterlängtat!
 
Jobbat oss uppöver båda två, på två olika trader, kära maken var snabbare än jag, så middagen blev lite halvsen.
 
Men vad gör det?
 
Ett rejält blåsväder har det varit idag, nästan så jag var glad att det fortfarande var vägarbete på Högakusten-bron, så hastigheten var nedsatt. Känns lite obehagligt när det rycker och sliter i bilen på den höjden....
 
Och även fast det blev lite sent, så blev det ju en sväng i bastun såklart. Och även ett väldigt snabbt dopp. Med blåsten så hann man ju bli ganska avkyld redan på väg ner till sjön, fast det inte är många meter!
 

Så härligt att få ljuset också! Nästan 22 och solen är med oss!
 
 

Solokvist

Efter vi landat på Arlanda i lördags åkte vi till Arenastaden och Vickies och Sashas nya lägenhet. Fick nästan känslan av ett penthouse, lite amerikansk stil över det hela. Jätteläcker i alla fall!
 
Kim och Markus hade också bjudit in sig och som vanligt trevlig samvaro och sedan övernattning i Solna.
 
På söndagen hemfärd och Kim som skulle jobba i Sundsvall idag tisdag, följde med oss upp. Mysigt att få lite extra tid, även om vi ju var ute och jobbade i går och hon satt här hemma och jobbade, så blev det ju ändå tid att umgås.
 
Så ikväll känner jag mig lite ensam och övergiven; lämnade Kim i stan där hon skulle ha möte, sen åker hon vidare. Kära maken har åkt till Gävle för jobb och övernattning.
 
Så efter en så intensiv vecka som det varit med samvaro med alla barn och barnbarn och semestern i Venedig, så blir det ganska tomt när man blir helt solokvist!
 
 
 

Venedig, sista delen

I lördags morse hängde vi på låset klockan sju i frukostmatsalen på vårt hotell. En rekordsnabb frukost blev det; tjugo över åtta skulle vattenbussen gå till flygplatsen och den var vi tvungna att hinna med. Vid den tiden på morgonen var Markusplatsen i det närmaste tom, så allt flöt som det skulle.
 
Precis som allt har gjort under den här resan! Att både Venedig, hotellet och vädret har överträffat våra förväntningar känns som en stor bonus.
 
En stor bonus kändes det som sista kvällen, fredagkvällen, när vi firade 22-årig förlovningsdag och åter ville hitta en trevlig restaurang. Hamnade till slut på en liten en, på ett oansenligt torg, i gränslandet mellan turistområdet och det mer lokala, och fick fantastisk fisk.
 
Gillar ju normalt sett inte fisk, äter det hyfsat ofta för att det är nyttigt. Men den här fisken var ljuvlig! Sea bass heter den, tydligen vanlig i vattnen där. När den var färdiglagad visades den upp på fat innan den fileades och portionerades.
 
 
Nej, det är inte chokladsås de ringlat runt, men jag var lite fundersam först. En sås med sälta och en lite rökig touch som var pricken över i:et till fisken. Lägg därtill en underbar Tiramisu, bra service och en rolig amerikanska som bordsgranne! Härligt när sista kvällen blir den bästa!
 
Här kommer ett litet bildregn från dagarna här:
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0