Veckan som gått

Oj oj oj, nu var det länge sedan det blev något inlägg här! Dagarna svischar förbi, fyllda av målning, gräsklippning och annat smått och gott, emellanåt till och med en stund i solstolen! Kvällarna lika så, varannan i bastun, varannan till småprat och en del catch-up på TV:n eftersom något vi följer missas under bastukvällarna.
 
Tillbaka i stugan sedan nu en dryg vecka och vi har väl först nu fått möjlighet att tag i projekten vi planerat för semestern, båda sådant som egentligen skulle gjorts för ett antal år sedan och nu verkligen SKRIKER åt oss!
 
I princip alla fönster vi har i husen här är i stort behov av renovering; färgen flagar och vi är rädda att träet inunder börjar vara/bli dåligt. Detsamma med fasaderna; alla behöver ny färg. Även där flagar färgen och träet spricket och överhuvud taget är det illa underhållet.
 
Men allt kan inte göras på en gång, och vi tar det värsta först. Värst bland fönstren, och viktigast för att de är dyrast att ersätta, är köksfönstren. Krångliga också med spröjsen.
 
Ett är nu urplockat och hålet igensatt med plast, funkar faktiskt även när det som i natt inte är många plusgrader.
 
 
Blir lite sämre utsikt, men men...
 
 
Redo för bearbetning.....tyvärr sprack några rutor, så idag blev det färd till fönsterdoktorn. Men vi lärde oss vad som INTE skulle göras. Till nästa fönster....
 
Stora ommålningsprojektet är garaget. Kära maken har tagit de stora ytorna, de som kan målas med stora, kraftfull penselföring och jag får ta de pilliga delarna; staketet i carporten. Det syns ganska tydligt bara på färgen att det var behövligt:
 

Och då är det ändå bara målat en första sväng.... Men i morgon kommer jag att bli färdig med den andra och sista omgången! Om vädret tillåter.
 
Vädret ja. Sommaren är ju inte den bästa. Ganska kylslagen, för att inte säga en av de sämsta på bra många år. Men ändå har vi väl väntat på den, den dåliga sommaren. Vi tycker oss ha haft förvånansvärt många bra, eller skapliga somrar i ganska många år nu. Så det var väntat. Men inte att både maj, juni OCH juli skulle vara så kalla. Maj och juni dessutom regniga.
 
Ändå, hittills, måste jag nog tycka att vi inte haft det fullt så dåligt som kunde befaras. Ingen värme, förutom den dagen med 29 grader när vi badade 6-7 gånger. Någon, några dagar här och där med regn, andra med hyfsat väder och några, som igår och idag, när det blev alldeles blå himmel fast de lovat annat.
 
 
En extra trevlig kväll fick vi också i veckan när kära makens, min också tycker jag, gamla kompis kom med sin annorlunda, men fina husbil och höll oss sällskap till dagen därpå!
 
Men såklart ska det alltid finnas smolk i glädjebägaren också. Av någon anledning tar sig en del människor friheten att göra som de vill, utan hänsyn till hur det påverkar andra. I det här fallet att göra sig ett promenadstråk tvärs över vår tomt, mellan våra hus. Det är svårt, stressande och jobbigt att behöva tala om vad som egentligen borde vara självklart och vi har försökt göra det på ett snällt sätt. Vi vet inte fullt ut än, men hoppas att budskapet gått fram. 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0