Den stora överraskningen

Ända sedan vi flyttade hit för snart nio år sedan har ju vår snälla granne Märta vattnat blommorna åt oss när vi varit på semester. Hon lovade att göra så även i år. Några dar innan vi skulle åka hade hon kört ett för hårt pass i trädgården och hade ont i ett ben. Både hon och vi trodde det skulle gå över, men hon hade fortfarande väldigt ont när vi åkte. Blev det inte bättre skulle hon strunta i våra blommor, kom vi överens om.
 
Blommor är ju ändå en världslig sak, går att ersätta.
 
När vi kom hem i torsdags, efter tre veckor borta, var blommorna trötta, men OK. Men småsakerna vi lämnat till Märta var kvar. Trodde att hon kanske tvingat någon annan vattna åtminstone en gång.
 
Dock när jag pratade med henne visade det sig att hon fått en ny höftkula inopererad och såklart inte kunnat vattna, och ingen annan har varit och vattnat våra blommor!
 
Förvisso har det inte varit någon tokvärme, ej heller stekande sol i flera dagar, MEN ÄNDÅ! De flesta av växterna står ändå i fönster och får därmed både värme och sol på sig.
 
Mest är det pelargoner, men jag har ett par växter som betyder lite extra och som hade varit tråkigt att förlora; dels min novemberkaktus som jag fick av en kär vän för sisådär 25 år sedan och dels min svärmorstunga som jag fick när den var en liten bebis när jag var 16 år
 

Men som sagt, alla växter var på rätt sida gränsen. Helt fascinerande! OCH lärorikt! Det betyder att vi inte är beroende av vattning. Nu ska jag hälla på alla ordentligt i morgon innan vi åker upp igen och ställa undan dem i skuggan, så lär de absolut klara resten av tiden.
 
Igår påbörjades gräsklippningsracet och idag körde vi vidare. På tre veckor blir det ganska vildvuxet, men nu har vi fått ordning på torpet igen!
 
Roligt också att hinna se en del av blomningen:
 
 
En näckros i dammen, dessutom två knoppar. De lär vi inte få se...
 
 
Schersminen håller på att slå ut.
 
 
Paradisbusken blommar fint.
 
 
Snöbollsbusken är på väg att blomma över och snöar ner på gräset.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0