Spännande ny deodorant

Förvisso hänger förkylningen fortfarande kvar, men jag tycker att jag är så alldeles in i det svarta trött! Lägger mig i hyfsad tid men sover ändå såå länge. Vaknade klockan 10 idag. Jag, som annars är ganska morgonpigg.
 
Men det var egentligen inte det jag skulle skriva om, utan deodorant!
 
Gissar att det är aluminiumet i dem som ger mig klåda, idag finns bara en sort som jag kan använda åtminstone några dar utan att det börjar klia och det är Barnängens. Men som sagt, inte heller den är helt OK. Nästa obehagliga effekt av aluminiumet är ju att det misstänks ligga bakom ökad frekvens av bröstcancer och ev även Alzheimers.
 
Hursomhelst, så har jag ju blivit mer och mer obenägen att använda mig av produkter med konserveringsmedel, färgämnen och annat som faktiskt inte behöver vara där och söker alternativ.
 
Sprang häromveckan på ett alternativ till just deodorant och har idag tillverkat min första egna, gjort helt av naturliga råvaror:
Äkta ekologiskt Sheasmör Paradoxa
Olivolja
Potatismjöl
Bikarbonat
 
 
Alla referenser säger att det fungerar alldeles utmärkt. Från och med nästa vecka när det blir full arbetsvecka igen kommer det att testas. Både av mig och maken, eftersom han har samma problem med klåda.
 
I min variant är det helt luktfritt, men man kan hälla i några droppar av någon eterisk doftolja om man vill.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0