Äpplen och snöstorm

Inför 1:a advent hade jag gjort ett litet arrangemang med sockrade äpplen, grankvistar och ett ljus. Försökte lägga upp det här, men det var i den vevan blogg.se hade stora problem med det mesta, gick aldrig att lägga upp någon bild.
 
Detta lilla arrangemang har stått på vårt köksbord sedan dess, oförändrat. Fel, har bytt ut grankvistarna en gång, när de barrade för mycket. Äpplena har varit desamma hela tiden.
 
Idag röjde vi ut julen, tidigare än vi brukar, men vi är inte hemma på tjugondagknut, så det fick bli så.
 
Även äppeldekorationen åkte ut. Kan ju inte låta bli att fundera över vad de preparerar vår frukt med när de ser likadana ut den 10 januari som de gjorde den 30 november......?
 
( Den observante ser att bordet nu är vitt!!!!)
 
När jag tog i dem för att slänga dem kände jag att de var lite mjuka i ytan. Men det känns ganska bra att inte ha ätit dem! Ät gärna äpplen, men skala dem först!
 
Och så är det ju vädret. Snöstorm. Har ju varit varningar och förberedelser på många håll i landet inför det här. Drog in här för några timmar sedan. Det lustiga är att i grannlänet Gävleborg så har de lagt ut en 2:a på varningsskalan, men här hos oss, inte ens en 1:a!? Här i de allra sydligaste delarna av Medelpad har vi nog samma väder som 5 mil söderut i Gävleborg och jag kan ju säga att det blåser och vräker ner rejält! Åter ett sådant tillfälle när vi är så glada över vedspisen som tryggar värme och matlagningsmöjligheter! Kaminen på övervåningen är också guld värd, men vedspisen......!!!!!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0