Terror

I helgen hände det igen, ett terrorattentat. Nu i Köpenhamn. Förra gången det fullkomligt vidriga i Paris. Samt att rapporteringen om IS framfart blir större och tätare. Utvecklingen sedan man första gången hörde talas om IS har ju gått rasande fort. Fasansfullt fort.
 
För sådär fyra-fem år sedan, mötte jag i jobbet i min förra bransch, ett par som hävdade att Islam hade som mål att ta över världen. Paret var i dryga sextioårsåldern, han född i Irak/Iran och hon i Frankrike, där de båda levt fram till dryga 20-årsåldern.
 
Då tyckte jag att det var väldigt anmärkningsvärda åsikter och tyckte att det hela lät väldigt rasistiskt/islamofobiskt, samt märkligt med tanke på hans ursprung. De, framför allt han, hävdade att prästerskapets mål var att placera ut muslimer i världen som vid rätt tillfälle skulle agera.
 
Vid det här laget är det svårare att avfärda det han sa. MEN, jag tror absolut inte att det gäller alla muslimer! Ingen kan få mig att tro att de alla skulle vara så hjärntvättade och fundamentalistiska allihop. Majoriteten är vanliga hederliga människor som bara vill leva ett normalt liv. Som flytt hit eller till andra länder eftersom de inte kan vara kvar i sina hem och hemländer. Jag tror inte att någon kvinna vill slita upp sina barn med rötterna från hem och släkt och invanda miljöer, om de inte är absolut tvungna för sin överlevnad.
 
Däremot är det ju helt klart att unga muslimska människor, mest killar, påverkas/hjärntvättas/lockas att delta i IS krig. Och att en del av dem återvänder. Med nya kunskaper och än mer drillade/hjärntvättade. Det är en fara. Men åter så tror jag att man ska akta sig för att dra alla över en kam.
 
Utvecklingen är dock oerhört skrämmande och det är svårt att se någon lösning. Tror att världen är tagen på sängkanten och har svårt att komma fram till vad som ska göras. Risken är att det väntas för länge.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0