Brandlarm

Hemma igen, tack och lov! Jobbmässigt har jag haft OK dagar, men inte alls mått bra. Piller och bit ihop, har jag gått på. Inser att det bara är att stanna hemma i morgon, Sollefteå och Hammarstrand får vänta.
 
Men lite dramatik bjöd gårdagskvällen på. På det här kombinerade hotellet/vandrarhemmet finns ju matlagningsmöjligheter, vilket den andra boenden (ja, vi var bara två gäster) ägnade sig åt. Och glömde en stekpanna på spisen.
 
Satt på toa när det började tjuta och pipa och trodde först att det var min gamla dator som fått frispel igen. Efter x sekunder insåg jag att så inte var fallet och insåg att det nog var brandlarmet. Ut i korridoren för att se vad som hände och där fanns den andra gästen, desperat letandes efter var och hur man stängde av larmet. Själv undrade jag mest om det brann och var?
 
På nedervåningen förstod jag varför och samtidigt kom både brandkåren och hotellägaren. Men ingen brand hade hunnit uppstå, men väl en massa os. När den andra gästen försökt få ut oset genom att öppna en ytterdörr, drogs röken dit och där fanns ett larm. Stackarn blir 6000:- fattigare på det hela.
 
Visst, klantigt gjort, men lika klantigt att inte sätta upp en lapp med hur man sätter igång den stora köksfläkten ovanför spisen. Hade en sådan funnits, så hade inget larm behövt gå igång.
 
Själv köper jag alltid sallad från nån sån där plockdisk i nån butik de här kvällarna och kommer ABSOLUT att fortsätta göra det!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0