Arbetsprövar

Fick på kvällen av TV-nyheterna veta att vi här i Sundsvall faktiskt hade landets högsta temperatur igår! Just här hos oss kom vi ju inte upp i de +11, men roligt ändå.
 
Dagen idag har sett likadan ut, men inte kommit upp i samma temperatur, nånstans runt +7. Fast idag har jag inte stuckit näsan utanför dörren. Tyvärr.
 
La den lilla energi som finns på att kvistlacka. Att kvistlacka är bland det tråkigaste som finns. Men väldigt nödvändigt när trä med kvistar ska målas. Görs det inte tar det nog bara max ett år, sedan slår kvistarna igenom och det blir fula bruna fläckar på den målade ytan. En erfarenhet vi lärt oss den hårda vägen. Så numera kvistlackas det inte bara, utan sen grundmålas även med en färg som OCKSÅ ska spärra kvistar. Hängslen och livrem.
 
Kära maken ska dels ha en hylla i sitt arbetsrum för pärmar, skrivare och annat som behövs och dels byggs det en allmän förvaringsgarderob.
 
Till båda dessa används pärlspont, full av kvistar. Så arbetshyllan har jag lagt energi på idag, två gånger, med sängläge emellan. Inte jobbigt jobb, i vanliga fall, men tråkigt. Men det blir fint när det blir klart!
 
Den "allmänna" förvaringen som får skyla murstocken, under konstruktion.
 
Arbetshyllan, hyllplan kommer när stommen är målad....
 
Med sina tusentals små j-a kvistar. Nu extra markerade av kvistlacket!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0