I väntan på stormen

SMHI har ju lovat oss en mindre storm i natt, blir spännande att se vad som faktiskt blir. Det lustiga är ju att det är exakt 5 år sen (tror jag) vi hade stormen Dagmar här, även den kom natten mellan juldagen och annandagen. Den damen var inte att leka med, då var det inte bara storm, det var orkan i byarna och väldigt nära orkan även i medelvinden. I skogen var det på många ställen rena plocke-pinnet dagen efter. Vill helst slippa att uppleva en sån natt igen!
 
Det som ska bli får bli som det vill, men det som har varit har varit väldigt bra även fast det började väldigt fel; kära maken skulle ju landa på tidiga natten, natten mot dan före dan. Ishalka på landningsbanan gjorde att de blev tvungna att vända tillbaka till Arlanda och avvakta beslut om övernattning där eller nytt försök. Det blev ett nytt försök som efter plogning och saltning av landningsbanan lyckades, dock var han inte hemma förrän vid tre på natten. Men ändå.
 
Ner till Solna efter lunch, köra fel men så småningom rätt på alla de nya gatorna som där finns och installera oss på hotellet. Svårt att beskriva känslan när man inte alls har gjort sig någon bild av vad man har att förvänta sig av hotellet och så upptäcka att vi ska faktiskt bo på översta våningen (förutom den med restaurang och sviterna). Inte bara det, ett HÖRNRUM med tre stora fönster åt två håll!
 
 
Ytterligare ett fönster finns till vänster. Det var ju mörkt när vi kom och utsikten från 24.e våningen var riktigt häftig med alla ljusen långt där nere och långt där borta. Har ju inte varit i New York, men fick en liten känsla av hur det kan se ut där. Dock ska man ju ha en bättre kamera än min vid sådana tillfällen, men hoppas det här ger en liten bild av utsikten i både mörker och ljus.
 
Entrén till Mall of Scandinavia nedanför oss by night.
By day.
Mallen igen till vänster, Friends Arena till höger och i det högra höghuset bor Vickie och Sasha. Snacka om perfekt läge! Och ja, deras hus är ju "bara" 21 våningar högt, det är därför det ser så litet ut...... :)
 
En sväng in på Mallen hann vi med kvällen när vi kom. Måste säga att jag blev imponerad. Det första centrumet/gallerian som faktiskt gör skäl för namnet "mall" med amerikanska mått mätt! Luftigt, lyxigt och extra allt!
 
Och så blev det ju efter en natt med 10 timmar i sängen (välbehövliga!) julafton. Som vi visste skulle bli en annorlunda julafton, utifrån våra mångåriga vanor och traditioner, men så alldeles väldigt trevlig och givande! Så härligt att träffa människor som man känner att man får en omedelbar kontakt med, som bara är de de är, rakt upp och ner, ingen konstlad artig känsla, utan bara rakt igenom genuint. De stackars barnen fick inte många sylar i vädret, de försökte knappt heller, tror de insåg att det inte var någon idé, vi fyra gamlingar höll låda för oss allihop.
 

Efter denna trevliga kväll blev det ytterligare en natt med 10 timmar i sängen; trots att vi var i säng för tolv vaknade jag av att telefonens väckning 10 i 10. De hade den goda smaken på hotellet att servera frukost ända till klockan elva dessa dagar!!!!
 
Hemma igen vid 15 och sitter nu alltså och väntar på Dagmars lillasyster! Och är så alldeles väldigt nöjda med vår julafton och att vi fick invitationen dit ner! Tack Vickie och Sasha och puss på er!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0